• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
"Yakaladığımız başarılar yeterli değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kurulan Türkiye Ekonomi Araştırmaları Vakfı (TEPAV) toplantısında 'Pasifik İttifakı' konusunda görüşlerini dile getiren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Pasifik İttifakı üyeleri Latin Amerika ülkeleri arasında ilk 5'te yer alıyor. 204 milyonluk nüfusu, 2 trilyon dolarlık milli gelirleriyle kurulan bloğun gücü ortada." dedi.

 

Kolombiya Büyükelçiliği ile TEPAV tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıda, dünyada bölgeselleşme eğiliminin hızlandığını vurgulayan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Kolombiya, Meksika, Peru ve Şili arasında inşa edilen Pasifik İttifakı'nı iş dünyası olarak yakından takip ettiklerini belirtti.

 

"Türkiye'nin gözlemci üyeliği ilişkileri daha da güçlendirecek"
Pasifik İttifakı ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi adına İstanbul'da 'ortak ticaret ofisi' açılmasının ilişkilerin derinleştirilmesi açısından çok önemli olduğunu belirten Burkay; "Pasifik İttifakı üyeleri Latin Amerika ülkeleri arasında ilk 5'te yer alıyor. 204 milyonluk nüfusu, 2 trilyon dolarlık milli gelirleriyle pasifik ittifakının gücü ortada. Türkiye olarak bu güce kayıtsız kalamayız. Ülkemizin ittifaktaki gözlemci üyeliğinin bölgeyle siyasi diyalogumuzu daha da güçlendireceğine, başta ticaret ve karşılıklı yatırımlar olmak üzere farklı alanlarda işbirliğimize katkıda bulunacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

 

"Latin Amerika ülkeleri, Türkiye'nin büyüyen ortağı olacak"
Pazar zenginliği ve çeşitliliği ile öne çıkan Güney Amerika'nın, Türkiye'nin ekonomik ilişkilerini kısa vadede geliştirmek istediği öncelikli bölgeler arasında yer aldığını ifade eden İbrahim Burkay, "Türk özel sektörünün çatı kuruluşu olarak, hükümetimizin Latin Amerika açılımı politikasını destekliyoruz. Önümüzdeki süreçte, Latin Amerika ülkelerinin, Türkiye'nin büyüyen bir ortağı olacağına inanıyorum." dedi.

 

"Türkiye; Asya, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Avrupa'ya kolay erişimi ile kuzey yarım kürede merkezi bir yere sahip. Bu coğrafi konumu ve istikrarlı ekonomisi ile bölgesinin en dinamik aktörüdür" diyen BTSO Başkanı İbrahim Burkay sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"İtalya ile Çin arasındaki bölgenin en büyük sanayi üreticisi, en büyük sanayi ihracatçısı, en büyük lojistik merkezi ve en sağlam finansal sisteme sahip ülkesiyiz. 160 milyar dolarlık ihracatımızın yarısından fazlasını Avrupa ve Amerika gibi dünyanın en rekabetçi pazarlarına yapıyoruz. Yani kalitemizle fark yaratıyoruz. Başarılar bizim için yeterli değil. Daha büyük hedeflerimiz var. Dünyanın en büyük ekonomik blokları arasında yer alan Pasifik İttifakı ile işbirliğine hazırız. TOBB ve BTSO olarak, Latin Amerika ekonomisinin 'yeni ve dinamik motoru' Pasifik İttifakı ile Türkiye arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine destek vermek için aktif bir rol üstleneceğiz." (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir