• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
Tarsus'ta KESK üyeleri bir günlük greve gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- KESK'in Türkiye genelinde aldığı bir günlük grev kararı doğrultusunda iş bırakan Eğitim-Sen ve bir kısım sendika üyeleri Eğitim-Sen Tarsus Şubesi binası önünde toplanarak, Yarenlik alanına kadar yürüyüş yaptı. Sendika üyeleri, bütçenin derhal geri çekilmesini istediler.

Boş ayakkabı kutularıyla yürüyüş yapan sendika üyeleri, TBMM'de görüşmeleri devam eden bütçenin geri çekilmesi ve katılımcı bir bütçe hazırlanması isteyerek KESK'in aldığı bir günlük grev kararı çerçevesinde, sloganlar atarak ve taşıdıkları dövizlerle hükümeti ve bütçeyi protesto ettiler.

Yarenlik alanında toplanan grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, Hükümetin bugüne kadar işsizlik, güvencesizlik ve yoksulluktan başka bir hayat sunmadığını öne sürerek, iktidarın bütçesine karşı seslerini yükseltmeye ve haklarını almaya geldiklerini söyledi.

İnsanın insanı sömürmediği, insanların açlıktan ölmediği, milyonların işsizliğe, açlığa, sefalete ve güvencesizliğe mahkum edilmediği bir gelecek istediklerini ifade eden Yücel, emekçilerin birikimlerine el konularak, ağır vergilerle el konulan kaynakların emperyalizmin taşeronluğuna, şiddet mekanizmalarına ve bir avuç rantiyeci sermayenin cebine aktarıldığını ileri sürdü. Yücel, bu kaynakların barış için değil savaş için harcandığını da iddia etti.

Yasemin Yücel, "Her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini istiyoruz. Bizler katılımcı bir bütçe istiyoruz. Kaynakları faiz olarak sermayeye aktaran değil, herkese eşit, ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir kamu hizmeti üreten bir bütçe istiyoruz. Bütçeden ve gelirden emeğin hak ettiği payı ve itibarı alana dek mücadelemiz sürecek. Bu bütçeyi derhal geri çekin" dedi.
Açıklamanın ardından bir süre slogan atan sendika üyeleri çekilen halayların ardından, olaysız dağıldı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir