• DOLAR 32.597
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2450.893
  • ...
Konya`da TESSEP: `İlla da Tesettür, illa da Örtünme`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Tesettür seferberliği platformu tarafından Konya`da Kayalıparkta yoğun katılımla basın açıklaması düzenlendi. TESSEP Konya sözcüsü Mehmet Zülfi Tan, yaptığı açıklamada, "TESSEP olarak, illa da tesettür illa da örtünme diyeceklerini ifade etti.

Tan, açılmasında; "Tamamına yakını Müslüman olan bir ülkede İslam`ın gereği olan başörtüsüne ve başörtülülere yıllardır yapılan zulüm hafızalarda yerini korumaktadır. İslam düşmanı militarist zihniyetlerin, mason idarecilerin, medya ve siyaset çevrelerinin yıllarca Müslüman halkın gözünün içine baka baka uyguladığı başörtüsü zulmü seçimlerde halkın tercihlerini etkilemiş ve başörtüsüne özgürlük vaat edenlere halk tarafından bu anlamda ardı ardına yetki verilmiştir." Dedi.

Üniversitelerde ve sınavlarda sorunun çözülüyor olması sevindirici bir gelişmedir
Başörtü sorununun üniversitelerde ve sınavlarda çözülmesinin sevindirici olduğunu belirten Tan, ancak sorunun sadece üniversiteyle sınırlı görmek ve çözümü de bununla sınırlamanın zulmü tamamen ortadan kaldırmadığı gibi üniversite öncesi ve sonrası yaşanacak çelişkilere ve garabetlere neden olacağını söyledi.

Üniversiteden önce ilköğretim ve lise aşamalarında başörtüsü yasağının hiçbir hukuki ve kanuni gerekçesi olmadığı halde devam etmesi ve bu talebinden dolayı birçok öğrencinin keyfi zulümlere uğratılmasının özgürlüklerden ve inanca saygıdan bahsedenler tarafından neden göz ardı edildiğini soran Tan, "Belçika, Fransa, İtalya gibi, ister başörtüsü, ister çarşaf, isterse burka olsun herhangi birini yasaklayan ülkeleri şiddetle protesto ediyoruz. Her türlü ahlaksızlığın meşrulaştığı, insani bütün erdemlerin kaybolduğu batıda, edep ve ahlakın tek garantisi olan İslam`ın yükselişi karşısında duydukları endişeyi söz konusu çarşaf ve burka yasaklarıyla gösterdiklerini ve böylece gerçek yüzlerinin bir daha açığa çıktığına şahit oluyoruz." diye konuştu.

Hangi Yaşta Örtünmek Gerektiği, Siyasetçi ve Sözde Aydınların İşi Değil
Yıllarca sürdürülen başörtü yasağının sadece üniversiteyle çözüp işin içinden çıkmanın samimi bir yaklaşım olmadığının altını çizen Tan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bir kız öğrencinin hangi yaşta, nerede ve ne zaman örtünmesi gerektiği siyasetçilerin veya kimi sözde aydınların işi değildir. Bir Müslüman kızın hangi yaşta örtünmesi gerektiği, sözde aydınların işi değildir. Bir Müslüman kızın hangi yaşta örtünmesi gerektiği, Diyanetin basmış olduğu ilmihal kitaplarında dahi apaçık belli iken, kimi İslam düşmanlarına şirin gözükme adına veya ortayı bulma adına ilk ve ortaöğretimde başörtüsüne karşı çıkmak halkın gözünden kaçmamıştır.

Hem üniversiteyi bitirip mezun olanların kamuda hizmet verirken başörtüsü takamamalarının izahını daha ne zamana kadar erteleyeceksiniz?"

Başörtü Tüm Alanlarda Serbest Bırakılsın
TESSEP olarak örtünmenin üniversitede olduğu gibi, gerek ilk ve ortaöğretimde, gerekse kamunun her biriminde ve her zeminde serbest bırakılmasını istediklerini dile getiren Tan, "Bunun önündeki engellerin süratle ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz." Diyerek açıklamaya son verdi.

Basın açıklamasının ardından, başlatılan imza kampanyasına katılımın yoğun olduğu gözlendi.

Öte yandan İmza kampanyasının 11 Eylüle kadar farklı yerlerde açılan imza standlarıyla devam edeceği öğrenildi.

İlyas Yavuz - İLKHA

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir