• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2408.823
  • ...
Örtüsüz Allah`a Sunulacak Hiçbir İbadet Yoktur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

-GAZİANTEP - İnsani Hak ve Özgürlükler Platformunun "Tesettür Seferberliği" kapsamında düzenlediği "Müslüman Kadının Kalesi Tesettür" adlı programda konuşan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Allah`ın İnsanlara ilk emrinin "örtünmek" olduğunu söyledi.

 

Hak ve Özgürlükler Platform üyesi, Mustazaf-Der Gaziantep şubesinin düzenlediği program, 29 Ekim Mahallesi Ada düğün salonunda gerçekleşti. Özellikle bayanların yoğun ilgi gösterdiği program, Kur`anı Kerim tilaveti ile başladı.

 

"Allah`ın İnsana İlk Emri, Örtünmedir"
Programa konuşmacı olarak katılan Mehmet Göktaş Hoca, örtü emrinin sadece son peygamber Hz. Muhammed`e (s.a.v) inmediğini, insanlığın yer yüzüne inmesi ile Allah`ın ilk emrinin "örtünme" olduğunu söyledi.

Göktaş Hoca, "Allah-u tealanın Ademoğluna "örtünün" emrinden daha önce hiçbir emir yoktur. Ne Namaz, ne Oruç, ne hac, ne zekat, ne yalan ne gıybet…. Allah-u Teala yer yüzüne indirdiği kullarına birinci ayeti şudur: `ey Adem`in çocukları size elbiseyi indirdim.` çünkü elbisesiz bir insanın, çıplak bir insanın Allah`a söyleyeceği hiçbir şeyi yoktur. Allah`a sunacağı hiçbir ibadeti yoktur. Önce örtü! Allah çıplak olarak kullarından hiçbir şeyi kabul etmeyecek."dedi.

 

Şeytanın En Büyük Kozu Örtüsüzlük, Açıklıktır
İnsanın düşmanı şeytanın en büyük kozunun, fuhşiyat ile açıklık ve saçıklık olduğunu belirten Göktaş Hoca; Allah`ın insanlara ilk yasağının da "örtüsüzlük" olduğunu ifade etti.

 

İslam Denilince İlk Akla Gelen, Kadın ve Örtüdür
Örtüsüne riayet eden bir bayanın Allah`ı hatırlattığını söyleyen Göktaş Hoca, bugünün firavunlarının saltanatlarını terbiyesizlik üzerine kurduğunu söyledi.


"Örtünmeyi basite almayın! bugünün firavunlarının saltanatını erkekler değil kadınlar yıkacak." diyen Göktaş, "Dünkü firavunlara benzemiyor bugünün firavunları bugünün firavunlarının saltanatı terbiyesizlik üzerine kurulmuş. Televizyon sahipleri, medyalar, sanayiciler bunların saltanatı terbiyesizlik üzerine kurulu. Düşünün traktörün reklamını bile çıplak kadınla yapmak istiyor bunlar. Düşünün bir giyim sanayini, moda, parfüm sanayisini, edebiyatları, filmleri, ekranları… İnanın, bir tek sermaye üzere kurulu o da: terbiyesizlik." dedi.

 

Yaklaşık 2 saat devam eden program, Göktaş Hoca`nın konuşmasından sonra sinevizyon gösterimi ardından Kur`anı kerim tilaveti ile sona erdi.

Şefik Mert - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir