• DOLAR 32.229
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2447.139
  • ...
Kaçırılan Filistinli bilim adamı ortaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEL-AVİV- On yıl önce uluslararası terörizmle bağlantıları şüphesiyle Guantanamo'ya giren 38 yaşındaki Filistinli bilim adamı Samir Hilmi Abd al Latif el Barak üç yıl İsrail'in bir cezaevinde tutuklu olduğu ortaya çıktı. İsrail'in cezaevinde "El-Kaide" ile işbirliği şüphesiyle idari gözaltında bulunduğu öğrenildi.

Al-Barak, mikrobiyoloji dalında Pakistan'da bir derece aldı ve eğitim sırasında "El Kaide" mevcut liderleri Ayman el-Zevahiri ile tanışmıştı. Pakistan ve Afganistan'daki kamplarında eğitim aldıktan sonra, Al Barak "biyolojik bomba" geliştirilmesinde çalışmalar yürütüyordu. Al Barak bizzat Usame bin Ladin ile konuştuğu da sanılıyor.

Al-Barak on yıldır cezaevinde tutulmaktadır. 2003 yılında Amerikalılar tarafından tutuklanarak Guantanamo'ya alınan Al Barak oradan üç ay sonra Ürdüne teslim edildi. Al Barak Ürdün cezaevinde altı yıl "uluslararası terör örgütüne" üye olmakla suçlanarak tutuklu kaldı. Cezaevinde Altı yıl cezayi bitirdikten sonra Ürdün Al Barak'ı Filistin'e deport etti. Ancak 2010 yılı Temmuz ayında Allenby kontrol noktasında Filistine girerken İsrail istihbaratı tarafından tutuklandı ve bugüne kadar İsrail'in cezaevinde tutulmaktadır.

El Kaide için biyolojik silah üretme iddiasıyla tutuklanan ve cezayi hem Guantanamo'da hemde Ürdün cezaevinde çeken Al-Barak'ın İsrail'in cezaevinde tutklu olduğunu sadece Pazartesi günü el Barak tarafından İsrail'in Yargıtay mahkemesine serbest bırakılması talebiyle başvurduğu zaman öğrenildi.

Al Barak'ın avukatı, müvekkilin suçlu olmadığını, "Eğer suçlu olsaydı şimdiye kadar bir suçlama açıklanırdı. Müvekkilimin hakkında İsrail istihbaratı hiçbir suçlama yapamaz, ellerinde sadece söylentiler var suçlu olduğunu ispatlayan hiç bir delil sözkonusu değildir" dedi. (Riyad Makaev -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir