• DOLAR 32.609
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2496.512
  • ...
Tahrir`de çatışma yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır`ın Başkenti Kahire`de toplanan gruplar, 2011 yılında yaşanan ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği "Muhammed Mahmud Olayı"larını anıyor.

Tahrir Meydanı`nda toplanan farklı siyasi görüşteki gruplar, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Savunma Bakanı Abdülfettah es-Sisi ve İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim aleyhine dövizler taşıyıp, sloganlar attı.

Söz konusu gruplar ile aynı meydana Savunma Bakanı Sisi`nin doğum gününü kutlamak için gelenler arasında yaşanan küçük çaplı arbedeyi darbe güçleri önledi.

Tahrir Meydanı`nı ve bölgede güvenliği sağlamak için "halk komiteleri" oluşturan "6 Nisan Hareketi" temsilcileri de 2 grup arasında yaşanan olayın ardından, anma için toplanan grupları Muhammed Mahmud Caddesi`ne çekilmesini istedi.

Bu arada darbe güçleri de göstericilerle herhangi bir çatışma yaşanmaması için meydandan çekilerek, yakınlardaki ABD Büyükelçiliği ve İçişileri Bakanlığı çevresinde konuşlandığı gözlendi.

"Sisi`nin doğum günü kutlamasında "Rabia işareti"

Öte yandan Tahrir Meydanı`nda yapımına başlanan "Devrim anıtı"nın önünde Sisi`nin doğum günü kutlayan grup arasındaki bir kişinin "Rabia işareti" yaptığı görüldü.

Meydanın güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturulan "halk komiteleri" üyeleri tarafından yakalanan bu kişi, polise teslim edildi.

Mısır`da, "25 Ocak 2011 Devrimi"nin ardından, devrik lider Hüsnü Mübarek`ten sonra yönetimi elinde bulunduran askeri konseyin yetkilerini sivil yönetime bırakması için başlatılan gösteriler sırasında, Muhammed Mahmud Caddesi`nde 19 Kasım`da yaşanan olaylarda, çok sayıda kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.

Mısır`daki gençlik konseyleri, dönemin Genelkurmay Başkanı Muhammed Hüseyin Tantavi`nin olaylardan sorumlu olduğunu ve yargılanmasını talep etmişti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir