• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
israil: `Lübnan ile savaş kapıda`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil ordusu Kuzey Birlikleri Komutanı General Yair Golan, web sitesi üzerinden yayın yapan bir haber kanalına yaptığı açıklamada, Lübnan ile savaşın kapıda olduğunu söyledi. israil ordusunun Lübnan ile daha önce yenilgi ile sonuçlanan savaşlardan tecrübe edindiğini belirten general, Lübnan ile savaşmak için kararlı bir şekilde hazırlandıklarını belirtti.

Hizbullah`ın kuzeyden gelecek saldırısı konusunda kaygılanan general, herhangi bir saldırı durumunda savaş tehdidinde bulundu. Bu arada israil gazetesi Haarets`in yazarlarından Amos Harel, israil istihbaratına ait bazı bilgileri gün yüzüne çıkardı.

israilli analist, askeri istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberde, Suriye`de cereyan eden savaşın İran-Suriye-Hizbullah koalisyonunu güçlendirdiğini yazdı.

İstihbarata göre, Suriye`nin yabancı güçlerin dahil olduğu savaşta kendisine destek veren müttefiklerine bağlılığı arttı. Hatta israil istihbaratı, Hizbullah ve Suriye`nin, israil`in herhangi bir saldırısına karşı ortak bir cephe oluşturarak güçlü bir şekilde karşı koyabileceği korkusuna kapılmış.

israil, 2006 yılında Hizbullah ile girdiği "33 gün savaşı"nda 4.000`in üzerinde roket saldırısına uğramıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir