• DOLAR 32.57
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2451.939
  • ...
Osmaniye`de Tesettür Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OSMANİYE - Tesettür Seferberliği Platformu`nun (TESSEP) başlattığı başörtüsüne özgürlük kampanyası, toplumun değişik kesimleri tarafından ilgiyle takip edilirken, platforma üye Osmaniye Mustazaf-Der konuyla ilgili bir seminer düzenledi.

 

Toplum Daha Duyarlı Davranmalı
Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Betül Yılmaz`ın, konuşmacı olarak katıldığı programda TESSEP`in kuruluş amacı ve hedefleri hakkında bilgi verildi. Yılmaz konuşmasında, tesettürlü bayanların cumhuriyet tarihi boyunca zulüm gördüklerini ve her türlü baskıya maruz kaldıklarını belirterek, toplumun bu konuda daha duyarlı olması gerektiğine işaret etti.

 

Yılmaz Kadının metalaştırıldığı ve özgürlük adı altında her türlü istismara maruz kaldığı ve bazı çevrelerin kadınlara "namusumuz özgürlüğümüzdür" dedirterek, sahte bir özgürlük vaat ettikleri böyle bir zamanda, toplumun her kesiminin TESSEP`e çalışmalarında destek vermesi gerektiğini belirtti.

 

Tesettür Kimliğimizdir
Müslüman bir bayanın, en fark edilir özelliğinin tesettürü olduğunu belirten Yılmaz, "Yıllar boyunca İslam düşmanları tesettürün kadını köleleştirdiğini savundular. Halbuki onlar Müslümanları, kadınların haya perdelerini yırtarak ifsat etmeyi amaçlıyorlardı. Kadınları kendilerine köle yapmak istiyorlardı. Ticaretlerinde daha fazla satmak, daha çok kâr etmek için reklamlarda kullanmak istiyorlardı. Nitekim başarılı da oldular. Ama devir değişti, bilinçli Müslüman kadın uyandı ve tesettürün kendi öz kimliği olduğunu anladı. Şimdi kendi kimliğine sahip çıkmak istiyor ve birilerinin "Namusumuz özgürlüğümüzdür" veya"İslam kadını örterek köleleştirdi" gibi boş ve çürük laflarına aldırış etmiyor" diye konuştu.

Nurullah Sak - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir