• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Tesettür Seferberliğinde Durmak Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Mustazaflarla Dayanışma Derneği öncülüğünde tüm yurtta başlatılan "Tesettür Seferberliği"ne destek veren İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu`na üye olan Selam-Der, bayanlara yönelik "Tesettür" konulu seminer düzenledi.

 

Dernek binasında düzenlenen seminer, Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından tesettür ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. Program, tesettür seferberliği ile ilgili yapılan konuşmayla devam etti.

 

Tesettür Müslüman Bayanın İffetidir
Sıcak havaya rağmen Hilvanlı bayanların yoğun ilgi gösterdiği seminerde, ilk olarak tarihten günümüze kadar yaşanan tesettür mücadelesi anlatıldı. Resulullah`ın (sav) dilinden tesettürsüz bayanların ahretteki hallerine değinilen seminerde, Müslüman`ın diyen tüm bayanların tesettüre önem vermesi gerektiği belirtilerek, tesettürün bayan için iffet, onur, izzet ve haysiyet olduğu vurgulandı.

 

İslami tesettüre kin besleyen odakların olduğu ifade edilen konuşmalarda, okula giden kız öğrencilerin, hiçbir yasal gerekçe olmadığı halde, başörtüsü taktıkları için eğitim haklarının ellerinden alındığı hatırlatıldı. Bu sorunun Hilvan`da da yaşandığı dile getirilerek, başörtüsünden taviz vermeyen kız öğrencilerinin Allah`ın izniyle başarıya ulaştıkları kaydedildi.

 

Mustazaf-Der tarafından yurt genelinde başlatılan tesettür seferberliğine destek verilmesi gerektiği belirtilen seminerde, bu sorunun bir an önce çözülerek, tesettür özgürlüğünün anayasal güvence altına alınması istendi.

 

Program, okunan mevlit ilahi ve Kürtçe duanın ardından son buldu.

Mehmet Can Yardımcı - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir