• DOLAR 32.219
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2510.376
  • ...
Emekliye Seyyanen Zam Olacak Mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine az bir süre kala emekli maaşlarına yönelik artış olup olmayacağı tartışılmaya devam ediyor... Peki emekliye seyyanen zam olacak mı?

AK PARTİ'DEN EMEKLİ MAAŞINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Kamuoyunda emeklilere ek bir zam yapılıp yapılmayacağı merakla beklenirken, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu:

Güler, ''Bu konuyla ilgili şu anda Meclisimiz ara tatilde... Bizim biraz bu tür sözleri söylerken insanlarımızı da üzmeyecek, hayal kırıklığına uğratmayacak bir ciddiyeti sergilememiz lazım" ifadelerini kullandı. "Bu konuyla ilgili şu anda herhangi bir çalışmamız yok. Bakanlığımızın bundan sonraki dönemler için Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceği herhangi bir çalışma gelirse biz de haberdar olacağız. Dedikleri gibi 5-10 bin liralık çalışmamız yok. Maalesef ama bunu neye göre söylediler hangi rakamları neye göre kıstas alıyorlar hangi bütçe imkanlarına kıstas alıyorlar maalesef bu konuda benim bilgim yok.''

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN LİRA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla en düşük emekli maaşı 7500 liradan 10 bin liraya yükseltilmişti. Yüzde 33'lük en düşük maaş artışı sonrasında kök maaşlarda da yüzde 49.28 oranında artışa gidildi. Başka bir deyişler örnek olarak kök maaşı 4500 lira olan birisi 6412 lira kök maaşı hak ederken 257 lira da ek ödeme almaya başladı. Yani emeklinin ek ödeme dahil kök maaşı 6669 liraya yükselmiş oldu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir