• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Enfa-Der Tesettür Seferberliği Başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Gercüş`te faaliyet gösteren Enfa Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Enfa-Der), dernek binasında düzenlediği programla Tesettür Seferberliği başlattı.

Programa konuşmacı olarak katılan Molla Ali Yiğit, tesettürün, Hz. Adem`den (as) günümüze kadar Allah`tan (CC) bir emir olarak geldiğini ve hiç bir şeyin örtünme gibi kadının iffet ve şerefini muhafaza edemeyeceğini kaydetti.

Yüzlerce inançlı ve iffetini koruyan Müslüman kadının Allah`ın emrini yerine getirmek için çaba göstermesine rağmen tesettürün önünde yasaklar olduğunu belirten Molla Ali Yiğit, "Elinde yetki olanlar, bu yasağı kaldırmamaları halinde dünya ve ahirette vebalinin çok ağır olduğunu bilmelidirler. Bu konuda yetkililer dünyevi ve uhrevi azaptan kurtulmaları için örtü yasağının kaldırılması konusunda çaba sarf etmeli ve bu yasağa son vermelidirler.`` şeklinde konuştu.

Molla Ali Yiğit`ten sonra söz alan Enfa-Der Başkanı Yasin Dursun, Hak ve Özgürlükler Platformu Adına Enfa-Der olarak Tesettür Seferberliğini başlattıklarını söyledi.

Toplumun yozlaşması ve yıpranmışlığı karşısında duyarsız kalamayacaklarını ve Rabbimizin "Hiç bilenle bilmeyen aynı olur mu?`` Ayeti sırrınca, büyük bir mesuliyet altında olduklarını belirterek, "Sorumluluğumuzun sandığımızdan daha ağır olduğunu unutmamalıyız." dedi.

Meseleye Tesettür Seferberliği demelerinin nedeninin konunun sadece bir başörtüsü sorunu değil, genel anlamda ahlaki çöküş ve dinden uzaklaşma olmasından olduğunu dile getiren Dursun, "Bu seferberlikten muradımız, tesettürün ve güzel ahlakın yaygınlaşması, başörtüsünün ev ve sokaklara hapsolmadan kamusal alan dediğimiz toplumun tüm alanlarında ve kurumlarında özgürlüğe kavuşmasıdır." ifadelerini kullandı.

Nasrullah Avcı - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir