• DOLAR 32.642
  • EURO 35.166
  • ALTIN 2502.554
  • ...
`Kadının Etrafında Örülmüş Bir Kaledir Hicap`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkezi Diyarbakır`da bulunan Yeni İhya Der, Türkiye genelinde başlatılan "Tesettür Seferberliği" kampanyası çerçevesinde `Hicabın Önemi` konulu bir seminer düzenledi. Dernek binasında 21.00`da başlayan seminere konuşmacı olarak Mahmut Akgül hoca katıldı.

 

Hicabın tarihine değinen Mahmut Akgül hoca, tarihi araştırmalara bakıldığında İslam`dan önceki dönemlerde de hicabın olduğunun görüldüğünü belirterek, "Belki şekli şuan ki gibi olmasa bile bayanın ziynetini örten, kadının erkeklerden ayırt eden onu koruyan bir kıyafet olduğunu görüyoruz. Hz Adem ve Havva`nın cennette bile örtündükleri biliniyor." dedi.

 

Hicabın ortaya çıkış nedenlerine de değinen Akgül, " Hint dinlerinde Hıristiyan ruhbanları hicabın ortaya çıkışını İslami toplumda tesettürün ortaya çıkmasını riyazet olarak nitelendiriyorlar. Fakat biz hiçbir zaman İslami hicabın bu sebeplerle ortaya çıktığına ihtimal vermiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Allahu Tealanın Kur`anı Kerimde `Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle: Bir ihtiyaç için dışarı çıktıklarında örtülerini üstlerine alsınlar, vücutlarını örtsünler. Bu onların hür ve namuslu bilinmelerini ve bundan dolayı incitilmemelerini daha iyi sağlar. Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir.`buyurduğunu ifade eden Akgül, "Biz islam öncesi tolumda ki bayanların konum ve değerine baktığımız zaman bu konunun ciddiyeti daha güzel bir şekilde ortaya çıkar. Bugünkü toplumda mağazalarda bazı ürünler satabilmek için kadınların şahsiyetini onurunu parayla alarak onun cinsiyetini kullanarak onu pazarlara seren bu gibi toplumda İslami hicabın önemi daha güzel bir şekilde ortaya çıkıyor."diye konuştu.

 

Erkeklerde kadına karşı bir meyilin söz konusu olduğunu kadında da kendini erkeğe beğendirme duygusunun söz konusu olduğunu söyleyen Akgül, " İslam bu meseleyi ele aldığında kadının kadınlığından uzaklaşarak, erkeğin erkekliğini bir köşeye bırakarak meseleyi ele almayı ön görmemiştir. Bu duruma helal yollar, güzel, uygun ve münasip çizgiler çizerek bunu kontrol altına alıyor. İslam, eğer kadından örtünmeyi istiyorsa, kadının sesini erkeklere duyurmaktan sakındırıyorsa, kadının ziynetini veya vücut hatlarını, güzelliğini erkeğe göstermekten sakındırıyorsa aslında bu İslamlın kadına verdiği değeri ve şahsiyeti göstermektedir. Yani kadının etrafında örülmüş bir kaledir hicab." Şeklinde konuştu.

Veysi Çetik - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir