• DOLAR 32.263
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2401.1
  • ...

Büyük yolculuklar, büyük ufuklar ister, büyük ufuklara büyük sevdalarla ulaşılır. Sevdası büyük olanın vuslatı da büyük olur. Büyük vuslatın hayali, yolun ve yolculuğun tüm zorluk ve zahmetini rahmete dönüştürür. Sevdanın büyüklüğü ve vuslatın umudu yolculuğu bereketlendirir ve şevkle çekilir kılar. Bir de yolculuğa birlikte, ekip olarak çıkılmışsa; yolun ve yolculuğun sıkıntı ve çıkmazları ekip ruhunun ortaya çıkardığı dayanışma ve yardımlaşma ile aşılıyorsa o zaman yola, yolculara ve yolculuğa eşlik eden bir rahmet eli de vardır.

O rahmet eli, bu meşakkatli yolda inanç ve amaç birlikteliğini esas alan yapı, grup ve camiaların ellerinden sürekli tutmuş ve tutacaktır. Doğru ve ilkeli sivil toplum örgütleri de bu yapılar içinde olmalı ve değerlendirilmelidir. Vakfımız İDEV(İdeal Eğitim Vakfı), bu bağlamda insanlık tarihiyle eş bir büyük yolculuğun, hak-batıl, doğru yanlış ve iyi kötü olarak birbirine zıt yönde ilerleyen iki farklı yoldan, hak, doğru ve iyi üzere olmayı tercihtir. Bundan sonra da bu tercihini hak, haklı ve adaletin ikamesi uğruna kullanacaktır.  

İDEV, günümüz adına doğruluk yolunda doğrularla kat edilen yol etaplarından biridir, böyle olmaya devam edecektir. Bu bakımdan ideal eğitimi bilmek, benimsemek ve bu doğrultuda hareket etmek önemlidir, bir değerdir, değer bilmektir, kuvveti haktan bilmek ve mağdurun yanında yer alma yüceliğini tatmaktır.  

İDEV, eğitimin maddi kazanımlarına yoğunlaşarak diğer manevi ihtiyaç ve kazanımlara sırt çeviren bir yapı değildir. İnsanın eğitim hayatı, diğer bütün hayat alanları gibi maddi ve manevi ihtiyaçları olan bir sürece tekabül eder. Bu bağlamda İDEV, Ashab-ı Suffa, Beytu’l Hikme, Dar’ul Kur’an gibi eğitim çalışmaları ve teşkilatlardan devşirdiği örneklik ve tecrübeyi günümüzün zemin ve zamanıyla güncelleme çabasına girmiştir. Bu çabanın sonucu olarak diğer eğitim kurumlarından farklı olarak öğretmen, öğrenci ve velilerin etkileşim alanının hem gönül, hem zihin dünyasına pozitif bağlamda dokunmaya çalışmış. Doğru, ahlaki ve bilinçli eğitimin laik ve beşeri eğitim sistemi karşısında anlaşılması ve galip gelmesi için çalışmaktadır. Bu uğurda her zaman, zemin ve eğitimin her kademesinde bir çalışma içinde ve hareket halindedir. 

İDEV, eğitimin adil, eşit ve özgürce elde edilince değerli olduğunu kabul eder. Bu bilinçle önce öğrencinin gönül ve fikir âlemine seslenip eğitimin maddi ve manevi açıdan kâmil manada elde edilmesini önemser. Bunun için çalışır ve böyle olmasını tavsiye eder.

İDEV, insanı, insanın inancını, insani değerleri dikkate almayan her türlü eğitim sistemini ve eğitime ipotek koyan iradeye karşıdır. Eğitimin her alanında yanlış olan eğitim sistemi ve eğitim algılarıyla haktan yana olmak adına mücadele etmeyi bir onur bilir.

İDEV, vakıf olarak kurulduğu andan itibaren inanç hürriyeti, inandığını öğrenme, yaşama; zemini ahlak, irfan, rol modellik ve başarı olan bir eğitim sistemini inşa etme hedefiyle hareket etmektedir.

İDEV, bu haklı ve gerekli eğitim yaklaşımı ve çalışması için lokal bir bölgeyle sınırlı kalmayıp hepimizin şahit olduğu net, dik ve tavizsiz duruşla Diyarbakır’dan Türkiye’nin her iline, ilçesine ve köyüne ulaşmayı hedefleri arasına koymuştur.

İDEV’li güzelliklerle donanmış bir eğitim zemini ve zamanına ulaşmak arzusuyla 2022-2023 eğtimi öğretim yılı hayırlar getirsin inşallah!