• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Birkaç direniş grubunun ve onlara destek veren bir iki devletin dışında Siyonist vahşiler tüm dünyanın ve yönetimleri esir alınmış İslam ülkelerinin derin sessizliği arasında Gazze’de insanlık tarihinin en korkunç katliam ve soykırımlarından birini yapıyorlar. Kalbinde zerre kadar vicdan olan herkesi kahreden ve insanlığından utandıran bir süreç…

Ve barbar Batılı ülkeler tüm güçleriyle, Müslüman Filistin halkına karşı bu katilleri destekliyorlar. Mazlum Filistin halkına destek vermek için çabalayan, sahaya inen Ensarullah, Irak Hizbullah’ı ve diğer direniş hareketlerini acımasızca füze yağmuruna tutuyorlar.

Bu katliam ve vahşet karşısında dünyadaki tüm vicdan sahibi halklar gibi Türkiye halkı da gücü nispetinde bir şeyler yapmaya çalışıyor. İsrail yanlısı firmalara tepki gösteriyor, mitinglerle zalimlere tepkisini ilan ediyor, yardım kampanyalarına destek veriyor.

Ama ne yazık ki bu boykot ve tepkiler Siyonist katillere çok da ciddi bir zarar veremiyor. Neden? Çünkü devlet halkının bu hassasiyetini paylaşmıyor. Boykot konusunda halkını desteklemiyor. Devletin birçok kurumu, birçok kuruluş boykot ürünlerini almaya, satmaya devam ediyor. Hatta Futbol Federasyonu gibi devlete bağlı bazı kurumlar halkın boykot uyguladığı firmaları sponsor yapıyor, çeşitli bahanelerle onlara kaynak sağlıyor.

Daha da acısı ülkemizdeki birçok sözde yerli firma da Siyonistlerle ticari ilişkilerini sürdürüyor, Siyonistlerin hayati öneme sahip ihtiyaçlarını çekinmeden sağlıyor, her gün gemiler dolusu ürünü Siyonistlerin limanlarına gönderiyorlar.

Dünyadaki Müslüman olmayan milyonlarca vicdanlı insan bile Siyonistlere tepki gösterip Siyonistleri destekleyen firmalara boykot uygularken ülkemizde dindar görünümlü olanlar da dahil çok sayıda firma, Siyonistlerle ticaretini sürdürüyor, tepkileri kulak ardı ediyor.

Siyonistlerle iş birliği yapan, onlarla ticaret yapmaktan vazgeçmeyen, onların tanklarına, uçaklarına hammadde sağlayıp cinayetlerine ortak olan, Filistin halkı açlıktan ölürken gemiler dolusu gıda gönderip Siyonistleri besleyen yerli firmaların hangileri olduğu herkesin malumu. Bu firmalar Siyonistlerle yaptıkları ticareti gizleme gereği bile duymuyorlar.

Halkın boykot uygulaması çok değerli ve önemli… Katillere destek vermemek, onların cinayetlerine ortak olmamak her vicdanlı insanın yapabileceği en asgari şey… Lakin boykotun etkili olunması isteniyorsa bu yerli işbirlikçi kurum ve firmalar da deşifre edilmeli.

Kanaat önderleri, STK’lar, siyasiler, aydınlar, âlimler yüksek sesle bu yerli işbirlikçileri deşifre etmeli, onların üzerinde kamuoyu baskısı oluşturmalı ve dinlerini, vicdanlarını ticaretlerine feda eden bu dünyaperest firmaların iç yüzlerini halka tanıtmalı.

Gazze için yapabileceğimiz fazla bir şey yok kolaycılığı bizi Allah katında sorumluluktan kurtaramaz. En ufak bir bedel ödemeyi göze alamadan, fincancı katırlarını ürkütmemeye çalışarak, yetkililerin gazabından çekinerek Gazze için elimden geleni yapıyorum görüntüsüyle halk kandırılabilir ama Allah’ı kandırabilecek miyiz(haşa)?