• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Bazı şeyler vardır, daimî olursa etkisi yüksek olur, karşı tarafı ciddi kayba uğratır. Biz Müslümanlar, Filistin davası konusunda hassas olanlar, mazlumlardan yana tarafını seçenler, vicdan sahipleri; eğer Gazze’deki katliam ve soykırım gerçekten yüreğimizi acıtıyorsa, buna sebep olanlara düşmanlığımız sürekli olmalı.

Siyonist rejimin cinayet ve katliamları artarak sürüyor. Kadınlara, çocuklara, bebeklere, yaşlılara, korumasız sivillere yönelik soykırım ilk günkü gibi devam ediyor. Her gün yüzlerce masum insan vahşice öldürülüyor. Gazze’de altmış bin civarında bina yerle bir edilmiş durumda… Yirmi iki bin civarında Gazzeli şehit edildi. Bunların yarısından fazlası kadın ve çocuk… Yaralı sayısı ise elli bini geçmiş durumda…

Şiddetli kış koşullarında iki milyona yakın Müslüman’dan yüz binlercesi herhangi bir barınaktan yoksun. Çoğu başını sokacak bir çadır bile bulamıyor. Dondurucu soğukta yerlerde uyumak zorunda kalan, soğuktan tir tir titreyen binlerce çocuk var. Temiz su yok. Yiyecek yok. Kıtlık ve açlık kol geziyor. On binlerce yaralı tedavi olacak ilaçlardan yoksun, çoğu üzerinde uzatılacağı bir yatağa hasret.

Batı Şeria’da yaşananlar da Gazze kadar olmasa da korkunç boyutlarda… Üç ay içerisinde otuz bine yakın Müslüman esir alındı. Her türlü işkence ve kötü muamele sıradanlaştı.

Gazze’de, Batı Şeria’da, Filistin’de büyük bir dram yaşanıyor. İnsanlık tarihinin en acı soykırımlarından biri dünyanın gözleri önünde sürüp gidiyor.

Kahraman mücahitlerin destansı direnişi karşısında büyük yıkım yaşayan, zillete düşen korkak Siyonistler, mücahitler karşısında içine düştükleri acziyetin intikamını çocuklardan, sivillerden almaya çalışıyor.

Ve bütün bu katliam ve yıkıma rağmen Gazze halkı kadınıyla, erkeğiyle, hatta çocuğuyla büyük bir vakar ve sabır örneği sergiliyor. Tek başlarına ümmetin izzetini korumak, Müslümanların kutsallarını savunmak için direniyorlar. Asla isyan etmiyorlar. Korku emaresi göstermiyorlar. Çoğu ölüme gülümseyerek gidiyor.

Ümmetin namus ve izzeti adına göğüs gerilen bu kahramanca direnişe her türlü desteği vermek biz Müslümanlara farzdır. Her Müslüman gücü nispetinde bu mukaddes cihada destek vermekle mükelleftir.

Siyonistlerle mücadele etmenin en etkili yollarından biri de ekonomik boykottur. Bu asla küçümsenmemeli. Gazze savaşının ilk günlerinde yaygınlık kazanan bu boykot Siyonist rejimin ekonomisine çok büyük zarar verdi.

Siyonistlere, onları destekleyen firmalara yönelik ekonomik boykot aynı ciddiyetle sürdürülmeli. Bu bir kültür olarak aramıza yerleşmeli. Filistin, Kudüs, Mescid-i Aksa özgür oluncaya, İslam dünyasının kalbinde kurulmuş olan bu casusluk ve fitne yuvası yıkılıncaya kadar boykot sürdürülmeli. Boykot sürekli gündemde tutulmalı, sık sık hatırlatılmalı, uyarılar yapılmalı…