• DOLAR 32.601
  • EURO 34.835
  • ALTIN 2496.828
  • ...

Filistin Cihadının, Kudüs Davasının büyük mücahitlerinden, Müslüman Filistin halkının yetiştirdiği değerli insan  Ramazan Abdullah Şallah,  yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak geçen hafta Rabbine lebbeyk dedi.

Kuşkusuz Filistin halkı özellikle son otuz, kırk yılda çok değerli insanlar, yiğit önderler, korkusuz savaşçılar yetiştirdi. Filistin davasının uzlaşmacı, Batı menşeli ideolojilerden medet uman, güvenilmez ve milletinin inancıyla kavgalı sol, demokrat, liberal fraksiyonlardan kurtulmasıyla bu mukaddes topraklarda destanlar yazan nice insanlar yetişti. Ramazan Abdullah Şallah bunlardan biriydi.

O da elleri öpülesi Müslüman Filistin halkının yetiştirdiği diğer kahramanlar gibi ömrünü, gençliğini, varlığını, her şeyini mukaddes Filistin topraklarının, ümmetin ilk kıblesi Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın kurtuluşuna adadı. O aziz insan, Ramazan Abdullah Şallah bir kültür adamı, bir bilim insanı, bir entelektüeldi. Ekonomistti.  İngiltere’de, Amerika’da eğitim görmüş, Amerika’nın saygın üniversitelerinden birinde eğitim görevlisi olarak görev yapmıştı.

Dünyevi anlamda önü açıktı onun yani… Makam, mevki, para, pul, ihtişam, lüks hayat isteseydi ayaklarına kadar gelmişti. Eğitim Görevlisi olduğu üniversitede, Güney Florida Üniversitesi’nde bütün bu imkânlar ayaklarının altına seriliydi. Ama o davayı tercih etti. Allah’ı ve O’nun rızasını tercih etti. Direnişi, muhaceratı, terörist ilan edilip başına milyon dolar ödül konulmasını ihtişamlı konferans salonlarında nutuk çekmeye, bahçelerinde fıskiyeli havuzlar olan saray yavrusu evlerde yaşamaya tercih etti.

O da diğer şehit kardeşleri, dostları gibiydi. En büyük hayali Allah yolunda şehit olmaktı. Cihadı, şehadeti, direnişi her şeyden üstün tutardı. Gerçi anladığımız anlamda şehit olmadı ama şehitler gibi yaşadı, kelle koltukta yaşadı, İslam düşmanı emperyalist güçlerin, onların istihbarat örgütlerinin katletme tehdidi altında yaşadı. Beraber olduğu dostlarının, kardeşlerinin çoğu şehit oldu. O da şehit adayıydı. İnşallah şehitlerle beraber olacak ve onlarla haşrolacak.

Sen ey güzel insan! Şehitler gibi yaşayan, şehitlerle dost olan güzel insan! Filistin cihadının bayraktarlarından İslami Cihat Hareketini birlikte kurduğunuz büyük şehit Fethi Şikaki’ye selamımızı söyle! Ümmetin ana davası, ümmetin izzetinin kapısı Filistin Cihadının, Kudüs Davasının manevi babası, Şehit Şeyh İzzetin El Kassam’a selam ve sevgilerimizi, muhabbetlerimizi ilet! Kendi yaşındaki insanların sağlıklı halleriyle bile evlerinden çıkmaya aciz oldukları bir dönemde ilerlemiş yaşına, tekerlekli sandalyeye mahkum olmasına aldırmadan cihadı ve şehadeti kuşanan, Siyonist zindanları onur ve izzetiyle bir direniş mektebine çeviren Şeyh Ahmet Yasin’e selamımızı söyle!

“Yatağımda ölmektense bir Apaçi helikopteriyle şehit olmayı tercih ederim” diyen kahraman önder, direniş üstadı Rantisi’ye, direnişin beyni, Siyonist düşmanın korkulu rüyası Yahya Ayyaş’a, her biri gökteki birer yıldız misali yaşamlarıyla, kanlarıyla, cesaret ve direnişleriyle ümmetin gençliğine ışık ve kandil olan Kudüs şehitlerine, direnişin fedakâr çocuklarına selamımızı götür!

Seni özleyeceğiz ey güzel insan! Kudüs davasının diğer kahraman evlatlarını hep özlediğimiz gibi… Siz direnişin çocuklarına çok şey borçluyuz! Allah’tan dileğimiz bu borcu ödeme fırsat ve cesaretini bize de vermesidir!