• DOLAR 32.249
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2516.362
  • ...

Allah`ın Adıyla

Seçim döneminde millet kıymete biner, milletin çalınmadık kapısı bırakılmaz. Partiler arasında millete şirin görünme yarışı başlar. Bir oy için meydanları arşınlayanlar, mangalda kül bırakmayanlar…

Ama ne yazık ki; seçimden sonra milleti unutur da Ankara`larda zevk ve sefasına bakarlar.

Her şeye rağmen zayıf ve bozuk bir temel üzerine inşa edilmiş olan siyaset bu kadar kirlenmemişti, bu kadar seviyesizleşmemişti, kelepire bu kadar düşmemişti.

Öyle bir siyaset öyle bir propaganda düşünün ki; küfür ve inkar üzerine nam salar, yalan üzerinden prim kazanır, kan ve kaostan medet umar hale gelmiş.

Hayâsızlıkların, namussuzlukların ifşa edildiği; derinlerin kasetler savaşı üzerinden kozlarını paylaştığı, belden aşağı darbelerin savrulduğu bir siyaset.

İhanetlerin, belge ve bilgilerin havada uçurulmasıyla; kirli çamaşırların pazara sunulmasıyla görücüye çıkarılmasıyla şekillen(diril)en bir siyaset.

Sağcının solculaştığı, solcunun sağcılaştığı, İslamcının milliyetçileştiği bir siyaset.

Malum İslamcı(!)zat,  Başbakan`a “Kasımpaşa kriterlerini uygularım` diyorsan Bagok`un Cudi`nin kriterlerini biz de sana uygularız diyecek kadar milliyetçileştiren bir siyaset. Tabi sormak gerek Bagok`un ve Cudi`nin hangi kriterlerini uygulayacaksınız, rengini ve kokusunu Allah ve Peygamber`den alan kriterleri mi yoksa Mao ve Lenin`den beslenen kriterleri mi?  

Yine MHP`linin BDP`leştiği, BDP` linin CHP`leştiği bir siyaset.

Hem de kurucu parti olarak bir asra yakın yapılan zulümlerin, dökülen kanların, talan edilen köylerin, yasak edilen dinin ve dilin müsebbibi CHP`nin olduğunun unutulduğu bir siyaset.

Dersim, Zilan katliamlarına, Şeyh Sait ve arkadaşlarının katillerine sahip çıkanlara kendilerini Kürtlerin temsilcisi(!!!) görenlerin  sahip çıktığı ve onları hoşnutlukla ağırladığı bir siyaset. Nasname.com da bunu “çirkin ittifak Hakkâri`de belgelendi” başlıklı haber yorumunda “Legal alandaki bu ittifak, illegal alanda yıllardır sürdürülen kirli ve kanlı bir ittifakın (Ergenekon-PKK ittifakı) yüzeye çıkmasından başka bir şey değildir,”diye değerlendirdiği bir siyaset.

Rollerin karıştığı, karıştırıldığı;  taşların yerinden oynatıldığı ve milleti labirentlere, çıkmaz sokaklara çekmek isteyen bir siyaset.  Ak Parti karşıtlığında sağcısı solcusuyla, Kürd`ü Türk`üyle yıllardır birbiriyle mücadele ettiği görülenlerin omuz omuza verdiği bir siyaset.

Ak partinin de oy uğruna şirin görünmek için dinsiz Musa Anter`lerin acısını içinde taşıdığını haykırtan, kan ve kaosun işçilerini Kürdistan`ın temsilcileri gördürterek Kürt açılımını çıkmaza sokan bir siyaset.

Ak Parti`nin taraf görünmeyelim, aynı karede gözükmeyelim diye Mustazafları ve onlara reva görülenleri görmezden geldiği bir siyaset.

PKK vb. siyasi tutukluların ailelerine yakın yerlere sevkini gerçekleştiren; ama söz konusu Hizbullah tutukluları olunca yer darlığı bahanesiyle sevklerini yapmayan, yaptır(a)mayan bir siyaset. Parti binalarına yapılan saldırıların faillerini çok kısa bir sürede tespit edip yakalayan, yollarına döşenen patlayıcıları tespit edebilen; ama sivil toplum kuruluşlarına yapılan saldırıların,-mobese kameralarına rağmen- camilere yapılan saldırıların faillerini yakala(ta)mayan bu hesabı soramayan bir siyaset.

Ak Parti`nin bile Kürdistan`daki milletvekili adaylarıyla BDP`nin elini güçlendirdiği, PKK`nın dümenine su taşıdığı bir siyaset.

Derinlerin milleti pinpon topu olarak gördüğü, onun için birbirine zıt görünen kutupların pinpon üzerine bir araya geldiği bir siyaset.

Barış, demokrasi, özgürlük ve çok renklilik için seçim sürecini kilitleyecek eylemleri yaptıran, köylerde karakollarca, şehir merkezlerinde PKK`lılarca seçmeni malum yollarla etki altına aldıran; kepenkleri kapattıran, muhalifleri tehdit ettiren, saldırıya uğratan bir siyaset.

Bütün bunları; milletin huzurunu bozacak oyunların oynanması, derin planların yapılması ve zıt görünenlerin bir araya gelmeleri, birbirlerini destekler açıklamalar yapmaları son çırpınışları olarak yorumlayabiliriz.

Allah ve Peygamber sevdasını gönüllere nakşedecek; doğru, dürüst ve ilkeli bir siyaset görmek temennisiyle. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.