• DOLAR 32.257
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2404.113
  • ...

40 yıldır kan dökmeye doymayan Pkk, ocakları söndürmeye anaları ağlatmaya devam ediyor. Sözde Kürt halkının haklarını savunmak iddiasıyla yola çıkan bu kanlı örgütün geçen onca yıla rağmen ortaya koyduğu davasının, bu coğrafyada ortak kader birliği etmiş Kürt ve Türk halkının kanını dökerek kan davası güttürmekten başka bir amaca hizmet etmediğini sayısız katliamla ortaya koymuştur.

Son yıllarda aldığı darbelerle adeta kıpırdayamaz hale gelen Pkk, 14 Mayıs seçimleri öncesi siyasi ayağı HDP’yi yeterli görmemiş olmalı ki neredeyse seçime girecek bir siyasi parti gibi açıklamalar yaparak altılı masaya ayar veriyordu. Ancak seçimin kaybedilmesiyle yine asli görevine döndü.

Pkk, Meclisin açıldığı 1 Ekim sabahı meclise yüz metre yakınlıkta bulunan İçişleri Bakanlığına bombalı saldırı düzenledi. Hedef İçişleri Bakanlığı olsa da günün anlam ve önemi, Meclisin açıldığı 1 Ekim dolayısıyla olmasıydı ki mesaj; iktidara idi ve Pkk’nin kendi varlığını sürdürebilmek için kan dökmeye ihtiyacı olduğunu ortaya koydu.

İnandıkları Marksist Leninist ideolojilerinin değersizleşerek kiralanabilen bir zihniyete sahip olduklarını kimi zaman Rusya, kimi zaman ABD, ya da AB ülkelerinden yüklendikleri kanlı ihaleleri icra ederek ortaya koyan bir Pkk var artık. Peki sözde üzerine üşüştükleri Kürt halkı ve hakları? Bu alan, Pkk ve bileşenleri için türlü yalanlarla en kolay ikna edebileceklerine inandıkları bir alan.

Ne zaman ki örgüte sempatinin azaldığı ve parti oylarının biraz düştüğü zamanlarda Kürt halkının haklı taleplerinin ırkçılık kafatasçılığıyla destekler açıklamalar ve Kürt gençlerinin katlettirilebileceği eylemler gibi adımlarla zulüm hanelerine kan pompalıyorlar. Ardından sapkın güruhlarla kolkola olmaya devam ederek Müslüman Kürt halkının inancını, kültürünü, gelenek ve göreneğini yok etmek için ifsat çalışmalarını sürdürüyorlar.

Şimdi 1 Ekim saldırısıyla Pkk’nin amacı ile taşeronluk yaptığı şer güçlerin vermek isteyebilecekleri mesajlara bakalım…

  • Kırsalda kıpırdayamaz hale getirilen Pkk, kentlerde ise yediği operasyonların nefesini kestiğini hissettiğini anlayınca böyle bir eylemle “Erdoğan’ın iktidarı”yla savaş halinde olacağını ve masum bir veterineri katlederek keyfi de olsa sivilleri katletmekten çekinmeyeceğini ortaya koymuştur. Hatırlarsanız 14 Mayıs seçimleri öncesi Pkk yöneticileri, yaptıkları açıklamalarda Türkiye Cumhuriyetiyle bir sorunları olmadığını ve amaçlarının ‘Erdoğan iktidarı’nı yıkmak istediklerini açık açık ifade etmişlerdi.

 

  • Türkiye’nin daha önce olduğu gibi şimdi de Azerbaycan’a verdiği destekle Hankendi’nin işgalden kurtarılması Avrupa icazetli Ermeni diasporasını Pkk’ye eylem yaptırarak ‘sen benim içişlerime karışırsan ben de senin iç huzurunu bozarım’ türü bir tehdit mesajı olabileceği..
  • ABD’nin etkisiz bir başkanla ve başta ekonomik kriz olmak üzere yaklaşan kendi 2024 seçimleri dolayısıyla insiyatif alan AB ülkelerinin, Türkiye’nin Suriye, Irak, Azerbaycan, Libya, Doğu Akdeniz, Kıbrıs ve Afrika ülkelerinde etkinliğini artırarak giderek küresel bir güç olma adımını Pkk’yi harekete geçirterek engelleme girişimiyle vermek istedikleri mesaj..
  • En önemlisi de askeri anlamda büyük adımlar atılması ve küresel çaptaki ekonomik krizi teğet geçen bir ekonomiyle yürüyen dünyanın merkezi ülkesi Türkiye’nin dünya baronlarının boyunduruğu altında tuttuğu ülkeler halkasından yavaş yavaş çıkmasının verdiği rahatsızlığın sonucu Pkk’ye sipariş edilmiş bir eylem.
  • Bir yanda Rusya ile iyi ilişkiler sürdürürken, diğer yanda Ukrayna ile diyalog halinde kalarak Ukrayna tahılını dünya ülkelerine adeta armağan ederek gücünü ispatlaması, diğer yandan Afrika ülkelerinde sömürgecilerin kovulmasına sebep bir şekilde varlığını göstermesiyle sömürgeci batının yükselen bu güce, başkentinde mesaj vermesi.

Olasılıklar çoğaltılabilir. Batılı ülkeler, bir İslam ülkesini müstemlekesi haline getirmek için her türlü zulüm ve zorbalığı açıktan ya da gizliden yapabilirler, bu bir savaştır. Ancak bu şer güçlerin, hedef İslam ülkesinden devşirdikleri bir örgüt üzerinden emellerini gerçekleştiriyor olabilmeleri savunucuları için büyük bir zul halidir. Ayrıca zihniyeti kiralık bu örgütün, adeta kiralık katil modunda 40 yıldan fazla bir zamandır halkın bir kesiminden destek görüyor olması ise büyük üzüntüyle birlikte garip bir handikabı içinde barındırıyor.

Sonuç olarak; devletiyle halkıyla Türkiye’nin, ‘Eski Türkiye’yi kaybetmenin acısını yaşayan batının tüm öğretilerinden kurtulmadıkça tam bağımsızlık iddiasında bulunamayacağını bilmelidir. Ne diyordu bilge kral Aliya İzzetbegoviç; “Savaş ölünce değil, düşmana benzeyince kaybedilir.”

Bu minvalde yıldönümü dolayısıyla 6-8 Ekim'de HDP'nin sokağa çağırdığı ve Pkk'nin vahşice katlettiği Yasin Börü, Hasan, Riyad, Hüseyin ve bu süreçte katledilen tüm şehidleri rahmetle yad ediyor, katilleri ve azmettiricilerini de lanetliyorum.