• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Dünyada böyle bir millet var mıdır acaba, kendi imparatorluğunun yıkılışını kutlayan?

Mesela 26 Aralık 1991 yılında Sovyetler Birliği’nin dağılışı bugünkü Rusya’da törenlerle kutlanıyor mu?

Tamam, Sovyetler Birliği’nin egemenliğinden kurtulan demir perde ülkelerinde kutlanabilir.

Veya bugün Kanada, Avusturalya, Yeni Zelanda ve adını bilmediğimiz İngiltere yani Birleşik Krallığa bağlı olan bu ülkeler bağımsızlığa kavuşarak ayrılsalar, İngiltere bu günü en büyük bayram diye kutlar mı?

Aynı şeyi Fransa için düşünün, Afrika’daki kendisine bağlı ülkelerin kopuşunu ve sadece Avrupa’daki sınırları içine çekilişini en büyük bayram diye kutlar mı?

Elbette Osmanlı imparatorluğunun yıkılışına sevinen ve bunu kutlayan Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Osmanlı sınırları içinde bulunan birtakım Avrupa ülkeleri olabilir. Hatta onlar bugünü kendileri için bayram bile yapabilirler, bir şey diyemeyiz.

Fakat Allah aşkına şu manyaklığa bir bakar mısınız? Dindar medya başta olmak üzere vıcık vıcık Kemalizm çamurunun içinde debeleniyor.

“Yok efendim biz Osmanlının yıkılışını değil cumhuriyetin kuruluşunu kutluyoruz” diyeceksiniz biliyorum, siz onu benim külahıma anlatın.

Bizim aklımız erdi ereli bu ülkede sadece 29 Ekim değil bütün resmi bayramlar Osmanlının yıkılışı ve İslam’a karşı başlatılan savaşın yıldönümü olarak kutlandı. Daha düne kadar resmi geçitlerdeki tankların topların namluları Müslüman halka çevriliydi, atılan nutukların tek muhatabı da dindar insanlardı.

Sanki istiklal savaşında bu ülkeden sürülüp çıkarılanlar Yunanlılar, İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar değildi, onlardan hiç bahsedilmezdi. Savaş onlara karşı değil de Müslümanlara karşı, sakallılara, sarıklılara, çarşaflılara karşı verilmişti, törenler hep onlara sövmekle, hakaret etmekle geçer, minnacık yavrularımızın dilleri bunlarla kirletilirdi.

Allah’tan korkun ve birazcık utanın yahu! Önünüze bir Osmanlı haritası alın bakın, bir de bugünkü Türkiye haritasına bakın,  nerdeen nereye.

Ayrıca Osmanlının yıkılışıyla birlikte güya bağımsızlığına kavuştuğu zannedilen Orta Doğuya bir bakar mısınız; suyu çekilmiş nehrin balıkları gibi çırpınıp duruyorlar.

Özellikle iktidar çevrelerine soruyorum: Bunu mu kutluyorsunuz Allah aşkına!