• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Delik diye, delikler diye meramımızı anlatmaya çalıştığımız için aklınıza hemen kötü şeyler getirmeyin. Yine de siz bilirsiniz, isterseniz getirin. Çünkü biz derdimizi en güzel bu şekilde izah edebiliyoruz.

Hem sadece devlet değil, bütün insanlar için vücudundaki her bir delik hayati öneme sahiptir. İster tıp ve sağlık açısından bakın, ister manevi açıdan bakın bu deliklere.

Hastane kuyruklarındaki insanların tamamına yakını söz konusu bu deliklerden dolayı oraları doldurmaktadırlar. İnsandaki her bir delik başlı başına bir sektör, başlı başına müstakil birim, hatta tek başına bir hastane olmuş durumda.

Kulak, burun, boğaz, göz, ağız gibi başımızdaki deliklerin yanı sıra yediklerimizin içtiklerimizin dışarı çıktığı deliklerimiz için ayrı ayrı binlerce profesör, doçent, doktor yetiştirip istihdam etmiyor muyuz?

Dünyada sağlıklı bir hayat yaşayabilmemiz için söz konusu bu deliklere sahip çıkmamız gerektiği gibi ahiret hayatımız da aynı noktalara bağlıdır. Çok sevdiğimiz ve gençliğimizde ziyarete gittiğimiz bir meczup amcamız bir defasında cennete girmenin, cehennemden uzak olmanın yolunu gösterme babında;

“Aman yavrum, deliklerinize dikkat edin, mesele tamamdır” dedi. İnsanı cehenneme götürecek olan şey; ağzından girene ve ağzından çıkana dikkat etmemesi değil mi? Siz buna gözü, kulağı da ekleyin.

Allah’ın Rasûlü (s.a.v) meşhur hadisinde “Siz bana iki dudağınız ve iki bacağınız arasına kefil olun, ben de size cennet için kefil olayım” buyurmuştur.

Bugün sözü bireylerle birlikte devletin deliklerine getirmek istiyorum. Devletin de delikleri vardır, bu deliklerin bir kısmı olması gereken orijinal deliklerdir, kapı desek daha yakışık alır. Devletin hazinesine girmesi gereken meblağ oradan girer, devletin vatandaşına vermesi gereken de oradan çıkar.

Fakat bir de bu deliklerin haricinde içeriden veya dışarıdan birileri tarafından açılan delikler vardır. Ambarlara, tankerlere, depolara açılmış kaçak deliklerdir bunlar, devlet hep bu deliklerden boşaltılır ve çökertilir.

Mesela bu deliklerden bazıları, kamu kurumlarının hiçbir işe yaramayan, sadece birilerine ulufe dağıtım noktaları olana Yönetim Kurumları, birilerine ikinci ve üçüncü maaş dağıtım noktası olan uydurma kadrolar, ihale esnasında açılıveren delikler…

Hey, kendilerine devlet emanet edilenler! Sizin de yakinen bilip gördüğünüz bu delikler derhal kapatılmalıdır.

Hey Müslümanlar! Lütfen sizler de kendi deliklerinize sahip çıkın!