• DOLAR 32.287
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2407.762
  • ...

Ben bayanlarımız diyorum ama erkeklerimiz de en az onlar kadar dikkatli olmalıdır.

Rabbimizin affının ve mağfiretinin coşup çağladığı günlere, son bir haftaya girmiş bulunuyoruz.

Dikkat edin, kendimizi tamamen ibadete ayırmamız gerektiği şu kıymetli günlerimizi şeytan çok değişik bir oyunla elimizden almak istiyor;

Bayram temizliği, bayram hazırlığı.

Siz buna bir de bahar temizliği ekleyin, maalesef bu en kıymetli zaman dilimimizi bu şekilde işgal ediyor. Bu yaşıma kadar şahit olduğum en büyük üzüntülerimden birisi, annelerimizin, eşlerimizin, kızlarımızın bu son haftayı bu şekilde harcamalarıdır.

Diyeceksiniz ki yapılmasın mı bu işler, bayram temizliği olmasın mı, bayramda ikram edeceğimiz yiyecekleri içecekleri önceden hazırlamak yanlış mı, bayram alış verişi için vakit ayırmayalım mı?

Lütfen Müslümanlar bunun bir kolayını bulsunlar. Bayram temizliği dâhil aşırıya gidilmesin, fazla titizlik hiç de iyi bir şey değildir.

Erkekler lütfen bu yükü paylaşsınlar, bayanlarımızın şu mübarek günlerini ibadetle geçirmelerine yardımcı olsunlar.

Herkes için söylemiyorum ama öyle bayanlar var ki bayram boyunca büyük bir yorgunluk yaşıyorlar ve bayram bitince rahat bir nefes alıp Allah’a şükrediyorlar.

Lütfen ramazanın şu son günlerini ve bayramı bayanlarımızın kâbusu haline getirmeyelim.

Bazı hanım kardeşlerimizin “Oh ne güzel, teravihini kılıyorsun, Kur’an’ını okuyup hatimler indiriyorsun, ya ben!” diye sitemlerde bulunduğuna şahit oluyoruz.

Sonra bu dayanışma sadece karı koca ve ev halkı arasında değil, yakın akraba ve dostlar arasında da olmalı.

Maddi durumu birazcık yerinde olanlarımız sadece maddi yardım anlamında değil anlatmaya çalıştığım ibadete yoğunlaşmaları için “Bu sene şekeriniz benden, bu sene tatlınız benden, bu sene içecekleriniz benden, siz uğraşmayın” diyerek desteklerini sunabilirler. Burada hedef, insanımızı ve özellikle bayanlarımızı birazcık olsun boşa çıkarmaktır.

Elhamdülillah Müslümanlar olarak birbirimize ikramdan, birbirimize hizmetten bizler ayrı bir mutlu oluruz ama burada bir çizgi var, onu aşmayalım.

Rabbim ramazanın şu en kıymetli günlerini ailenin bütün fertleriyle birlikte güzelce değerlendirmeyi nasip eylesin.