• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Nedir sizce yeryüzünün en büyük olayı, hiç düşündünüz mü? Yeryüzü var olduğundan bugüne kadar vuku bulan ne varsa hepsini gözünüzün önüne getirin, sizce en büyüğü hangisidir?

Yeryüzü/dünya demişsek varlık âleminin içinde küçücük bir noktadan ibaret olduğunu unutmayalım. Nerede başladığı nerede bittiği henüz tespit edilemeyen bu koskoca evren içerisinde dünyamız bir nokta, akşamları gökyüzünde seyrettiğimiz yıldızlardan bir yıldız kadar bile değildir.

Ve bir de insan olarak kendimizi düşünelim; cüssesi bir nokta kadar bile olmayan bu yeryüzünde biz ne kadarız?

Böyle bir bakış açısını yakalayabilirsek bize çok sey kazandırır, Rabbimizin azametini, kendimizin acziyetini bildirir, kibrimizi kırar, haddimizi bildirir, ne güzel bir şey!

Kainat içinde böylesine küçüklüğümüze ve hiçliğimize rağmen bir erdemimiz bir ayrıcalığımız ve bir mutluluğumuz var; Âlemlerin Rabbi bizi muhatap alıyor, bizimle konuşuyor, bize mesajlarını gönderiyor.

Evet, biliyoruz bizi yaratan O’dur, bizi yaşatan O’dur, kainat içerisinde O’nun müdahil olmadığı iğne ucu kadar bir mekan olmadığı gibi yine O’nun müdahil olmadığı bir tek saniye yoktur.

Bütün bunların yanı sıra kâinatın Rabbi olan Allah ayrıca bizi muhatap alıyor, bizimle konuşuyor, bize mesajlarını gönderiyor.

Aslında Allah (cc) ta baştan beri yarattığı biz kullarını muhatap almış, onlara muradını iletmiş, yeryüzünde peygamberler hep ola gelmiş, dolayısıyla O’nun kelamı ve kitapları da ola gelmiştir.

Fakat bizleri son defa muhatap alışı, içimizden son olarak “Birisini” seçmesi, ona Cebrail’ini göndermesi ve onunla gönderdiği Kitabın kıyamet gününe kadar kalacak olması elbette yeryüzünün en büyük olayıdır

Ve işte bu olay Ramazan ayında gerçekleşmiştir. “Hüdenlinnas- butün insanlığa hidayet”  olan bu Kur’an işte bu ayda inmeye başlamıştır.

Yani bu ay Âlemlerin Rabbinin yeryüzüne Son Mesajını gönderdiği, Kur’an’ın indirilmeye başladığı aydır.

Bu ay Hz. Muhammed Aleyhisselam’ın peygamber yapıldığı, onunla birlikte İslam Dininin ilan edildiği bir zaman dilimidir.

Bugüne kadar gösterdiği etkinliği bugünden sonra her tarafı kuşatarak sürdürecektir.

Söyleyin yeryüzünde bundan daha büyük bir olay var mıdır?

Rabbim bizlere bu şekilde anlamayı ve anlatmayı nasip eylesin.