• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Hem zulüm diyorsunuz, işkence diyorsunuz hem de bunu adaletle yerine getirmekten söz ediyorsunuz, zaten bunlar adaletsizliğin ta kendisi değil mi, diyeceksiniz. Öyle demeyin, beterin de beteri vardır.

Öğretmen öfkelenmiştir, sınıfın tamamına sıra dayağı çekmiştir, elindeki cetvelle ayırım yapmadan herkesin avucuna vurmuştur. Veya sınıfın tamamını tahtanın önüne dizip tek ayak üzerinde dakikalarca bekletmiştir. Sizin suçunuz olmasa bile bu cezayı az çok kabullenir feveran etmezsiniz. Çoğu zaman öğretmeni de zalim birisi olarak nitelemezsiniz; çünkü sınıfın tamamı olmasa bile çoğunluğun işlediği bir suç söz konusudur, böyle durumlarda kurunun arasında yaş da yanar dersiniz ve sineye çekersiniz.

Söz konusu olan sınıftaki bir cezalandırma değil de ülke genelinde uygulanan bir haksızlıksa mesele biraz daha ciddileşir, sesler yükselir, itirazlar çoğalır. Fakat ayırım yapılmadan herkese uygulanıyorsa bir noktada bu zulüm ve haksızlık da sineye çekilebilir, zaten böyle şeylerin hiç yabancısı değiliz.

Fakaaat… Yapılan zulüm ve işkenceler insanına göre değişiyorsa, düşüncesine ve inancına göre değişiyorsa, ırkına ve bölgesine göre değişiyorsa işte orada durup düşüneceksiniz. Burada söz konusu olan bir cinayettir, bir felakettir, bir yıkımdır ve bir çöküştür.

Herkes biliyor ki bu ülkede yıllar yılı işkence ve zulümde asla adalet(!) gözetilmemiş, rejim insanımıza gâvurluk yaparken adaletli bir gâvurluk yapmamıştır.

Gelelim asıl söylemek istediğimize. Rejimin işkence ve zulüm dağıtımında adaletli olmadığından söz ediyoruz da, ya insanımıza ne diyelim?

İnsanımız şahit olduğu zulüm ve işkencelere karşı gözyaşını adaletli bir şekilde akıtıyor mu, üzüntüsünü adaletli bir şekilde gösteriyor mu, herkesin mağduriyetini adaletle görebiliyor mu?

Ve bütün bunlara adaletli bir şekilde tepki gösterebiliyor mu?

Yoksa rejimin yıllar yılı yaptığı gibi insanımız da bölgesine göre, adamına göre, düşüncesine göre, ırkına göre mi gözyaşı döküyor?

Veya kime gözyaşı dökeceğini, kimin haksızlığa uğradığını rejimlerin gözüne batarak mı karar verecek?

Unutmayalım ki, zalim rejimler ve yönetimler bütün güçlerini böylesi zalim bireylerden alırlar.

Lütfen gözyaşlarımızı adaletli ve insaflı dağıtalım ki zalimleri hizaya getirebilelim.