• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...

İdeal Eğitim Vakfı, kurulduğu günden beri nice hayırlı çalışmalara imza attı. Neslin ihyası için yaptığı çalışmalarla sıkça kendinden söz ettirdi. Toplumsal meseleler ile ilgili verdiği seminer ve konferanslar, ihtiyaç duyulan alanlarda yazılan kitaplar, kısa film, tiyatro ve sinevizyon çalışmaları, eğitim ile ilgili öneriler ve çözümler, gençlerimize yönelik etkinlikler ve daha birçok güzel faaliyetler yürütmektedir.

İdeal Eğitim Vakfı tarafından geçtiğimiz günlerde ilan edilen kıymetli bir projeye değinmek istiyorum: “Çağrısına Koşanlar” projesi. Bu proje, İslam davasının öncü şahsiyet ve önderlerinin genç nesillerimize tanıtımı için başlatılan hayırlı bir çalışmadır.

Müslüman coğrafyalara yönelik ortaya çıkan fikri ve fiili saldırılara karşı mücadele eden “dertli erler” tanıtılacaktır. Cihat meydanlarında düşmana karşı diri ve uyanık duran; neslin talim ve terbiyesini de ihmal etmeyen o kıymetli hazineleri tanıtmak elbette takdir edilesi bir çalışmadır.

Her dönemde parlak bir kandil gibi yolumuzu aydınlatan bu öncüler, İslâm’ın ana kaynağından beslenip Allah ve Resulü’nün çağrısına koşanlardır. Projeye “Çağrısına Koşanlar” isminin verilmesinin sebebi ise Âl-i İmrân Suresi 172. ayetten mülhemdir. “Kendilerine yara dokunduktan sonra yine de Allah'ın ve Peygamber'in çağrısına koşanlar ve hele onlardan iyilik edip fenalıktan sakınanlar için çok büyük bir mükâfat vardır.” Yani her şeye rağmen Allah ve Resulü’nün çağrısına koşanlar…

İhya hareketlerinin ortaya çıktığı ilk günden günümüze kadar bu alanda etkili olmuş öncü şahsiyetlerin hayatlarının, fikir ve mücadelelerinin anlatılacağı bir kitap serisi oluşturulması hedeflenmektedir. Bu kitap serisi daha çok genç nesillerimize yönelik olsa da yetişkinlerin de rahatlıkla istifade edebileceği bir kıvamda olacaktır. Zengin bir yazar kadrosu ile çıkarılması düşünülen bu serinin ciddi bir boşluğu dolduracağı muhakkaktır.

“Çağrısına Koşanlar” projesi sadece bir kitap serisi değildir. Her yıl bu kitaplardan yani öncü şahsiyetlerden biri gençlerimize tanıtılacak; bu minvalde çeşitli yarışma, etkinlik ve programlar olacaktır.  

Vakfımızın öncülüğünde başlatılan bu hayırlı serinin ilk kitabı; şahsım tarafından kaleme alınan “Adın Selahaddin” kitabıdır. Bu kitap, Kudüs Fatihi Selâhaddîn-i Eyyûbî’nin hayatının anlatıldığı biyografik bir romandır. Bu çalışmada; Selahaddin-i Eyyûbi’nin hayatı, Kudüs ve Mescid-i Aksâ ile ilgili kahramanlıkları, cihat ve fetih konusundaki gayreti, Müslümanların birliği hususundaki hassasiyeti öne çıkarılmıştır.

Bu anlamda eğitimcilere ve ebeveynlere önemli bir görev ve sorumluluk düşmektedir. Bu sorumluluk; hiçbir ticari kazancın güdülmediği bu kitabın çocuklarımıza ve gençlerimize ulaştırılmasını sağlamak, İdeal Eğitim Vakfı tarafından birçok ilde yapılacak olan yarışma ve etkinlere destek vermektir. Belki bugünlerde en çok ihtiyacını hissettiğimiz bir “Selahaddin” de bizim neslimizden çıkar, kim bilir?