• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Gazze’de işlenen soykırıma engel olmak için daha ne olmasını bekliyorsunuz? Bu sorunun çözümü için ne zaman ve nasıl bir adım atmayı düşünüyorsunuz? Ey Sözde Liderler! Gazze meselesinin çözümüne dair alternatif planlarınız var mı? Aşılmadık herhangi bir kırmızıçizgi kaldı mı sizce? Bu konuda A, B, C planlarınız var mı? Duruma bakılırsa Gazze meselesinin çözümüne dair tek bir planınız var. O da Gazze’de bulunan bütün sivil insanların ölümüdür. Herhalde size göre Gazze’de insan kalmayınca sorunda kendiliğinden çözülmüş olur. Ey timsah gözyaşı döken ikiyüzlü riyakârlar? Bir yandan Filistinli mazlumların kan, gözyaşları ve acıları üzerinden edebiyat yaparken; diğer yandan terör çetesi israil ile bütün ticari ilişkileriniz olduğu gibi devam ediyor. Hiçbir yaptırım uygulamasına gitmediniz. Hiçbir üssü kapatmadınız. Kısacası hiçbir somut adım atmadınız. Kendiniz, yerinizde otururken, dünyayı ayağa kalkmaya davet ettiniz… İnsanlığın sessizliğini kınarken ve insanlığı göreve davet ederken kendi ayıbınızı unuttunuz. Ya adam gibi ayağa kalkıp Filistinlilerin yaralarına merhem olacak sadra şifa adımlar atınız ya da Filistinlilerin acılarını, kanlarını ve gözyaşlarını; kirli işret sofralarınıza ve riyakâr siyasetinize meze yapmaktan vazgeçin. Siyonistlere mal veren ve ticaret yapan ama Filistinlilere sadece sözlü destek veren riyakâr yöneticiler asla iflah olmayacaklardır.

Gazze meselesinde öyle bir noktaya gelmişiz ki; artık bu aşama, hayat-memat meselesidir ve bunun telafisi yoktur. 1,5 – 2 milyon insan, Refah şehrine sıkışmış. Buraya düşen her bomba, yüzlerce insanın ölümü demektir. Kara harekâtı ise buradaki sivillerin, dünya tarihinin en büyük soykırımlarından birisine tabi tutulması anlamına geliyor. Ey Müslümanlar, Ey Hz. Muhammed(S.A.V)’in ümmeti olduğunu iddia eden insanlar; bu gün değil de daha ne zaman? Ey yaşadığını zanneden ruhsuz ölüler, bu gün değil de ne zaman?

İyi bilinmelidir ki; Gazze insanlık cephesi düşerse, insanlık düşmanı olan Siyonizm daha fazla pervasızlaşacak; diğer halklara ve devletlere karşı daha küstah ve haydutça bir politika izleyecektir.

Terör çetesi israil, sadece Gazzeliler için değil, bütün bölge hakları için bir tehdittir. Şimdiden Lübnan ve Suriye’ye yönelik saldırılarını artıran bu terör çetesi var oldukça, hiçbir ülke ve halk güvende olamaz.

Bu gün artık eşik noktasındayız. Ya bu gün ya da hiçbir zaman. Bu gün ayağa kalkmayan yöneticileri asla unutmayacağız. Eşek arısı gibi vızıldayan ama bal yapmayan yöneticiler, yarın Allah’ın huzurunda bunun hesabını verecektir. Ne insanlık ne de tarih bu sahtekâr yöneticileri asla affetmeyecektir.

Gazze meselesi, bütün insanlığın, özellikle de İslam ümmetinin imtihanı oldu. Demek Müslümanların ağırlıkları ancak bu kadarmış. Demek ki insanlık, insanlığın ortak değerlerine ve medeniyete bu kadar sahip çıkabiliyor.

Ama hala yapılabilecek bir şeyler ve telafi fırsatı var. Onuru ve izzetti kuşanmak ve namussuzlar kadar cesur olmak için hala bir fırsat var. Refah kenti, 2. Dünya Savaşı’nda mezarlığa ve harabeye dönen Alman kentlerine benzemeden evvel hala namusluca ayağa kalkma için bir fırsat var. Ya ayağa kalkın ya da ebediyen günahınıza ve utancınıza ağlayın.