• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Gazze soykırımı devam ederken, birçok bölge tahrip edilip insansızlaştırılırken, bir buçuk milyon insanın sığındığı Refah’a yönelik terörist saldırının ne zaman başlayacağı konuşuluyor.

Aslında Refah “güvenli bölge” durumunda da değil. Hava araçlarıyla sık sık bombardımana maruz kalıyor; ama işgalci teröristlere göre, kuzeyde yapıldığı gibi Refah’ın da tümüyle bombalanması, insanların orayı terk etmeye zorlanması ile süreç tamamlanacak.

Batıda hükümetler bazında da itiraz sesleri yükseliyor bu kez; ama şimdiye kadar yaşananlar karşısındaki tutumlar göz önüne alındığında insani bir davranışa, samimiyete inanmak için bir sebep yok.

Mesela işgal rejiminin UNRWA’nın içinde Kassam savaşçıları olduğu iddiası üzerine ödeneğini kesen ülkeler, işgalci teröristin hiçbir kanıt sunamamasına ve iddianın sadece Filistinli sivilleri zor durumda bırakmaya yönelik bir iftira olduğunu fark etmelerine rağmen yaptıkları yanlıştan dönmüyorlar.

Amerika, Gazze’de yardımları koordine etme iddiasıyla kıyıda bir iskele inşasına başlayacağını söyledi; ama hemen ardından “iskeleden israil ordusu sorumlu olacak” açıklamasında bulunarak aslında fiili olarak işgal hareketine katıldığını ortaya koydu.

BMGK, Amerika’nın çekimser kalarak veto etmediği bir ateşkes kararı aldı; ama bunun kimsede iyimser bir hava estirmemesine sebep olan bir durum var: İşgalci terörist bunu dinlemediğinde nasıl bir yaptırım uygulanacak ve bunu kim yapacak?

Özellikle kimi batılı ülkelerde ve hatta Amerikan yönetiminde “Ramazan ayında ateşkesi sağlayarak” İslam dünyasına mesaj verme gayretinde olanlar var; ama dediğimiz gibi işgalci teröristi ateşkese zorlayacak olan kim?

Aslında işgalci teröriste açık destek vererek ve uzun süre ateşkese karşı çıkarak “soykırım ortaklığını” tüm dünyaya gösteren ülkelerde yaşanan vahşetten değil; ama soykırım suçlamasına muhatap olmaktan dolayı bir rahatsızlık var. Hatta önümüzdeki süreçte siyonist rejime yönelik açılan davalar gibi soykırıma açıkça destek veren 6 ülke hakkında da “soykırım davası” açılması yönünde adımlar atılacak.

BMGK kararının işgalci teröristi hiç etkilemediği ise yapılan açıklamalardan anlaşılıyor.

Ne insani değer tanıyorlar, ne ahlaki ilkeye sahipler ne de onları korkutan bir uluslararası adalet mekanizması var.

İnsan olmadıklarını o kadar net bir şekilde ortaya koyuyorlar ki…

Ramazan ayı olduğu için Refah'a kara saldırısı başlatılmamasına anlam veremediğini söyleyen İşgal rejimi milletvekili Almog Cohen, şunları söyledi mesela: "Ramazan ayı onları öldürmek için en iyi zaman. Yorgun ve zayıflar. Onlara acımıyorum, kardeşlerime acıyorum. Başbakan'a Refah'a karadan girmesi ve onları öldürmesi çağrısı yapıyorum."

Hiç kimse Cohen’in sözlerini “tekil örnek” diye niteleyip işin içinden çıkamaz.

Tekil örnekler büyük bir çabayla “insan kalmaya” çalışan Fingelstein gibileri, Chomsky gibileri, Shahak gibileridir.

Siyonizm insanlık dışı bir ideolojidir ve o ideolojinin sahipleri itlaf edilmeden insanlığa huzur gelmesine imkan yoktur. Bu insanlık dışı ideoloji, Yahudi şeriatı içerisinden kendisine uygun hükümleri toplamış ve o zehirli fikirleri okullarda, askeri birliklerde, mabetlerde toplumun tüm kesimlerinin zihnine zerk etmiştir.

İsrael Shahak, “Yahudi Dini Yahudi tarihi” isimli eserinde 50 yıldır işgal ordusunda esas alınan bir kitapçıktan söz ediyor ve yaptığı alıntıyla insanlık dışı zihniyetin net bir fotoğrafını çekiyor:

 “İsrail Ordusu Merkez Komutanlığı tarafından yayınlanan bir kitapçıkta komutanlık baş vaizi şunları yazıyor:

Askeri birliklerimiz, bir savaş, sıcak bir takip ya da baskın sırasında sivillere rastladığında, eğer bu sivillerin bizim birliklerimize zarar verip veremeyeceği konusunda netlik yoksa halacha'ya (Yahudi şeriatı) göre onlar öldürülebilir, hatta öldürülmelidir... Hangi koşul altında olursa olsun bir Arab'a güvenilmemeli, velev ki o kişi sivilleştiği izlenimi vermiş olsa dahi... Bir savaş sırasında birliklerimiz düşmana saldırdığında, onlara halacha tarafından kendi halindeki sivilleri dahi öldürme izni ve hatta emri verilmiştir.” (Yahudi Tarihi Yahudi Dini, 138)

Yazarın Diğer Yazıları