Sadullah Aydın

Batman’a Yakışan Konser

19.05.2022 13:57:10 / Sadullah Aydın

Dün akşam, yani Çarşamba akşamı Batman gerçekten çok güzel, coşturan, duygulandıran, mutlu eden bir konser etkinliğine, ilahi şölenine ev sahipliği yaptı. Kadını, erkeği, genci, yaşlısı binlerce Batmanlı doyasıya eğlendi. İran ve Irak’tan da birbirinden değerli sanatçıların sahne aldığı konser, Batman halkına unutulmaz bir gece yaşattı.

Üç saate yakın süren şölen ilk dakikalarından son dakikalarına kadar büyük bir coşkuya sahne oldu. Müslüman Batman halkı değerlerine, inancına, geleneklerine, iffetine sahip çıkarak da eğlenebileceğini herksese göstermiş oldu. Kendine yakışanı yaptı. İşte Batman’a yakışan konser dedirtti.

Demek ki günah işlenmeden, ifsada yol açmadan, gençliği ahlaki olarak uçuruma iteklemeden de konserler, şölenler düzenlenebiliyormuş! Açılıp saçılan, namus ve iffete savaş açan, şarkı ve davranışlarıyla ar ve hayâ duygularını paramparça eden sanatçı müsveddelerini getirtmeden de insanlar, gençler eğlendirilebiliyormuş! Halka, gençliğe coşkulu vakitler geçirtilebiliyormuş!

Dindar gençlik, temiz gençlik, ahlaklı gençlik söylemlerini dillerinden düşürmeyenler; ülkesini ve halkını seven bir gençlik yetiştirme arzusu taşıdıklarını iddia edenler, şapkalarını önlerine koyup düşünmeliler. Dindar gençlik, ahlaklı gençlik öyle değil, böyle yetiştirilir işte.

HÜDA PAR Camiası bir kez daha halkın dinine, değerlerine verdiği önemi ispatladı. Siyaset yaparken, etkinlikler düzenlerken, her hangi bir faaliyet içerisine girerken halkının maslahatını öncelediğini; halkının diniyle, diliyle, değerleriyle, gelenekleriyle barışık olduğunu ve aynı zamanda halkının mutluluğu için hiçbir çabadan geri durmayacağını gösterdi.

Yine Diyarbakır ve Batman’da düzenlenen şölenlerle şu meyanda çok güçlü bir mesaj verdi HÜDA PAR Camiası: Biz halkımızın hem dinine hem de diline sahip çıkacağız. Hem dinimizden hem de dilimizden asla vazgeçmeyeceğiz.

Evet, bu mesaj iyi okunmalı; Müslüman Kürt halkı dinine ve diline birlikte sahip çıkarak ancak asimilasyondan korunabilir. Sömürgeci güçlerin şeytani tuzaklarına yem olmaktan kurtulabilir. Dillerinden Kürtlük söylemlerini eksik etmeyen ancak yapıp ettikleriyle Kürt halkının tarihine, edebiyatına, geleneksel değerlerine, sanatına, büyük şahsiyet ve şairlerine, âlim ve ediplerine düşmanlık yapanlar, Kürt halkı için kurtarıcı olamazlar. Onlar olsa olsa Kürt halkını emperyalist güçlerin kirli projelerine yem yaparlar.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar