Nezir Tunç

Doğruları Yazın ve Toplumun Maskarası Olmayın

14.11.2020 00:18:53 / Nezir Tunç

Bazı çevrelerce gazeteci, bazı çevrelerce de trol olarak bilinen biri dün yine uyduruk iddialarla İslami camiaları hedefine aldı ve papağan gibi uyduruk cümleleri tekrarlayıp durdu.

Her fırsatta İslam’ı, İslam Peygamberini ve İslami değerleri hedefine alan bu sözde gazetecinin yeni hedefi İslami camia; HÜDA PAR, gazetemiz Doğruhaber ve Rehber TV oldu.

“Kadınlar sizlere Allah’ın emanetidir” hadis-i şerifi üzerinden “Bu söylem kadına şiddetin nedenidir” diyerek Peygamber Efendimize dil uzatan birinin, Peygamber Efendimiz (sav)’i kendilerine rehber edinen İslami camiaları hedef alması elbette doğaldır.

Doğrusu böyle kişilerin zırvalarını hiç gündeme bile almamak belki en doğrusudur ancak yine de konuyla ilgili bir kaç kelam etmek isterim.

Sözde gazeteci olan bu şahsın; İslami değerleri, İslami kimlikleriyle tanınan kişi ve camiaları çeşitli bahanelerle hedef aldığı, belli olmayan kaynaklardan edindiği bilgi veya kendi uydurdukları üzerinden açıklamalar yaptığını bilmeyenimiz yoktur. Uyduruk iddialarının yalan olduğu tescillenince bu kez özür dilemek zorunda kaldığı hepimizin malumudur.

Mezkur şahsın, kutsallarımız başta olmak üzere pek çok konuda algı oluşturma girişimi olmuştur. Bunlardan sadece bir kaçını sizlerle paylaşmak isterim.

Özel bir TV’nin, “Türkiye’nin en büyük 10 mühendislik şirketi” haberinin üzerine “İnşaat ya Resulallah...” diye tweet atarak kutsalımız olan Resulullah’ı küstahça alay konusu etmişti.

Yine geçen yıl feminist tayfanın sözcülüğüne soyunan bu şahıs, Peygamber Efendimiz (sav)’in Veda Hutbesinde buyurduğu “Kadınlar sizlere Allah’ın emanetidir” emrine dil uzatmıştı. Konu ile ilgili “Kadınlar emanettir” açıklamasını yapan Diyanet İşleri Başkanlığını hedefine almıştı. “Emanet” kavramı üzerinden laf cambazlığı yaparak Efendimizin buyruğu olan Diyanet’in açıklamasını “Kadına şiddetin nedeni” olarak yorumlayarak kirli bir algı oluşturmak istemişti.

Sadece İslami değerleri değil aynı zamanda fırsat buldukça Türkiye ile ilgili de ciddi bir olumsuz algı oluşturmak istemiştir.

Hatırlayın geçen yıl G-20 Zirvesinde Trump ile Erdoğan önderliğinde heyetler bir araya gelmişti. Sadece bir fotoğraf karesini paylaşarak “Bizimkiler niye not tutmuyor?” tweet’iyle bir algı oluşturmak istemiş ve bu konu günlerce gündemde kalmıştı. Ancak sonra yalanı deşifre olunca sus pus olmak zorunda kalmıştı.

Gezi kafalı olan bu şahıs, benzer birçok konuda algı oluşturmak istemiş ancak doğrular ortaya çıkınca geri adım atmıştı. Dolayısıyla dün İslami camia; HÜDA PAR, gazetemiz Doğruhaber ve Rehber TV ilgili ortaya attığı iddialar da bunlardan farklı olmayacaktır.

Son olarak, sözde gazeteci olan bu kişiye ve onun şahsında, Müslüman toplumumuzun değerlerini hedef alan herkese şunu demek isterim:

İnanmıyor olabilirsiniz, İslam’dan nefret ediyor olabilirsiniz hatta ‘gavur’ da olabilirsiniz bu sizin sorununuzdur. Ancak İslam’ı, İslam Peygamberini ve İslami camiaları hedef almaktan vazgeçin. Bırakın bu uydurma haberleri, çünkü artık kimse size inanmıyor ve sizi dikkate almıyor.

Yıllarca Müslüman mahallelerine salyangoz sattınız ama amacınıza ulaşamadınız. Size tavsiyem; edebinizce oturun, doğruları yazın ve toplumun maskarası olmayın.

 

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar