Mehmet Zülfi Tan

DEM, Batman’a kayyum atayacak

14.03.2024 01:00:00 / Mehmet Zülfi Tan

Bu nasıl iş anlamadım! Daha yeni adaylarını açıkladılar. Açıkladıkları adaylarının ön seçimde teşkilattan en yüksek oyu alan aday olduğunu söylediler. Parti içinde yapılan değerlendirmelerde de aynı şekilde adaylığı onaylandı. Resmi makamlara aday olarak başvurup ilan ettiler. Ama gel gör ki şimdi de adayımız değil diye onu ortada bıraktılar.

Arkadaş bu nasıl iş? Sizin seçmene, üyelerinize, parti içi demokrasinize hiç mi saygınız yok? Seçmen iradesini nasıl çöpe atarsınız? Şimdi bu kayyumluk işi size de mi bulaştı? Tabanın seçtiğini parti istemiyor mu?

Öyle saçma sapan cevaplarla bu işin altından kalkamazsınız? Şimdi parti yönetimi ve parti tabanı ayrı mı düşünüyor? Taban yüzde seksen Mehdi Öztüzün derken, yönetim yüzde seksen istemiyor mu? Peki bu arkadaş partiye mi yönetici olacak yoksa Batman halkına mı? Elbette Batman halkına. Peki Batman DEM seçmeni bu arkadaşı istemişken
yönetim bunun istifasını istediğinde bu seçmen iradesine bir darbe değil mi? Şimdi bunun kayyumdan ne farkı kaldı? Önce yönetim olarak ağzınıza sakız ettiğiniz seçmen iradesi, halkın iradesi, demokrasi denen şeylere bir kendiniz uyun, sonra bunu devletten isteyin! “Batman Kurumlar Koordinasyonu” denen yapı, acaba DEM seçmenini mi temsil ediyor yoksa DEM yönetimini mi? Yönetimi temsil ettiği apaçık ortada. Çünkü kendi seçmeninin yüzde seksen ile seçtiği adaylarını bir kararla üstünü çizerek devre dışı bıraktı. Ve kendi seçmeninin iradesine bir darbe yaptı. Batman’da halktan taraf değil Ankara’dan taraf oldu!

Bu partinin birçok uygulamasından bizatihi kendi tabanı rahatsız. Aynı zamanda orada alt tabakada siyaset yapanlar da rahatsız. Çünkü sürekli bir dayatmada bulunduklarından şikayet ediyorlar. Ayrıca siyasette halkın arasında sorun olmayan meseleleri gündeme getirdiklerinden, çözümden çok yeni sorunlar yarattıklarından dem vuruyorlar. Demek ki bu işleri de onlara dayatanlar var.

Bu iş gidip nereye dayanır bilmiyorum. Anacak Mehdi Öztüzün’ün yaptığı açıklamalardan anladığım, içeride bir Kandil-İmralı çekişmesi var. İmralı’yı bir devlet hapsetmiş bir de DEM hapsetmiş gibi görünüyor. Biri fiziki diğeri de düşünsel. Bence DEM’in yaptığı hapis devletin yaptığından daha ağır. Bir lideri tabanından koparmak o lideri öldürmek demektir. Bunu da siyaset adına yapıyorlar.

Bu işin bir yol ayrımı olduğunu düşünüyorum. Uzun zamandır kaynayan kazanın taştığını görüyorum. Bu konuda cesur olan birkaç kişi daha çıkarsa Kürt mahallesinde yeni bir hareketin çıkacağına inanıyorum. Çünkü DEM siyaseti çıkmaz yol siyasetidir, halk için siyaset yapmıyor. Başka odakların sözcülüğünü yapıyor.
Sıkışınca arkasına saklandıkları birkaç slogandan başka bu halka verdiği bir şey yok. Halkın derdine çare olacak bir çıkış yok. Batman’da Serkan Ramanlı’nın siyasi tavrını, yaklaşımını, projelerini herkes takdir ediyor. “İşte olması gereken bu” diyor. Peki, diğer cenahta niye bu yok? Çünkü parti buna müsaade etmiyor. O zaman siyasetçi nasıl siyaset yapacak? Yoksa bir kukla mı olacak? Evet, onlar bir kukla siyasetçi istiyorlar.
Batman halkı bu çayın demini sevmedi!

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar