Mehmet Zülfi Tan

Gazze Tek Başına Dünyayı Özgürleştirme Savaşı Verdi

23.11.2023 01:00:00 / Mehmet Zülfi Tan

Birleşmiş Milletler Gazze kapısında bekledi. İsrail’e yalvardı yakardı. Onu oradan içeriye almadı. Bütün ülkeleri temsilen giden Birleşmiş Milletler başkanı kapıda israile yalvardı. Ama yine de nafile. Birleşmiş Milletler sistemi israil terör devleti karşısında çöktü. Bütün ülkeler süt dökmüş kediye döndü. Kimse başkanına sahip çıkamadı.

Birleşmiş Milletler insan hakları ve çocuk hakları birimi de israile yalvardı. Ama ona da bir karşılık verilmedi. Sonunda birim başkanı istifa etti.

Dünya sağlık örgütü israile yalvardı yakardı ama onlar da kapıdan geri çevrildi. Dünya zillet içerisinde kaldı. Gazze’deki kurumlarına ve personellerine sahip çıkamadılar. Hastaneleri bombalandı, personelleri öldürüldü. Dünya sessizce seyretti.

Mısır başka bir ülkenin toprağı olan Filistin’e, israil’den izin almadan giremedi. Zillet içinde kapıda bekledi.

Dünyanın tüm süslü cümleleri ve kelimeleri israil söz konusu olunca maskeleri döküldü. Bir kurşun gibi mazlum Gazellilere saplandı.

Müslüman ülkelerin yöneticileri israil karşısında çaresiz kaldı. Bırakın müdahale etmeyi kendi hava alanlarına, limanlarına ve kara yollarına dahi sahip çıkamadılar. İşgalci israile giden ticaret yollarını dahi kesemediler. Ne büyük bir zillet ve çaresizlik içinde olduklarını gösterdiler.

Batılı liderler israile yardıma koşmak zorunda kaldı. Tüm değerlerini ayaklar altına aldılar. Dünyaya rezil oldular.

Batılı haber ajansları dünyaya rezil oldular. İsrail’in verdiği tüm yalan haberleri doğruluğuna bakmadan hemen servis ettiler. Göz göre göre yalan söylediler. İsrail aleyhinde olan tüm yayınlara sansür uyguladılar. Öldürülen onlarca meslektaşlarının kanına ihanet ettiler. Gündem bile yapmadılar. İsraile tutsak olduklarını gösterdiler.

Batılı tüm kurumlar bünyelerinde israil aleyhinde yapılan tüm konuşmaları, yazıları ve eylemleri doğruluğuna bakmadan anında cezalandırdılar.

Amerika devlet olarak israile her türlü desteği sağladı. Dünyanın gözlerinin içine baka baka yalan söyledi. Tüm dünya koskoca Amerika’nın israil karşısındaki acziyetini ve tutsaklığını hayretle izledi.

Dünya liderleri ve kurumları bir akıl tutulması halini yaşadı. Halklar bunun şokunu yaşadı. Ülkelerinin nasıl bu hale geldiğine bir türlü inanamadılar. Halklar yapılan zulme dayanamadı ve kendileri sokağa inmek zorunda kaldı.

Evet, Gazze savaşında dünya sistemi çöktü. Dünyanın israile tutsaklığını herkes yakinen gördü. Her bir kurumun ve ülkenin eli kolu bağlandı.

Gazze tek başına dünyayı özgürleştirme savaşı verdi. Dünya halkları bu savaşı gördü ve Gazze’ye destek verdi. Gazze, devletlere rağmen dünyanın özgür haklarıyla bu savaşı kazandı.

Vicdan sahibi iş adamları, sosyal medya patronları, bazı devlet adamları, siyasetçi ve sanatçılar, özgür insanların sesi oldular. Bu savaşta onlar da özgür dünya için savaştılar. Gazze savaşı özgürlerle tutsakların savaşı oldu. Özgür dünya kazandı, tutsak dünya kaybetti.

Bu savaştan sonra dünya asla eski dünya olmayacak. Gazze savaşı aynı zamanda dünyayı özgürleştirme savaşına dönüşecek. Bir ahtapot gibi dünyayı saran Siyonist yapının kolları birer birer kesilecek. Ve dünya özgür olana kadar devam edecek.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar