Mehmet Zülfi Tan

Hamd Olsun ki Senin Ümmetindeniz

28.09.2023 01:00:00 / Mehmet Zülfi Tan

O en güzel ahlakı üzerinde taşıyan bir numuneyi imtisal idi. Bu konuda Allah’ın övgüsüne mazhar olmuş mümtaz bir insandı. O insanlara örnek gösterilmiş bir ahlak sembolüydü. Her alanda timsal olan harika bir insandı.

“(Ey Rasûlüm!) Şüphesiz ki Sen, yüce bir ahlâk üzeresin!” (el-Kalem, 4)

“(Ey mü’minler!) And olsun ki Rasûlullâh’ta sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çok zikredenler için (en güzel) bir örnek vardır.” (el-Ahzâb, 21)

Allah’ın onu övdüğü, meleklerin fevç fevç yardıma indiği, iman edenlerin etrafında pervane olduğu harika bir şahsiyettir. Çünkü bunu Allah emretmiştir.

“Şüphesiz ki Allah ve melekleri, Peygamber’e (çokça) salât ederler. Ey mü’minler! Siz de O’na salavat getirin ve tam bir teslimiyetle selâm verin!” (el-Ahzâb, 56)

Allah’ın hükmü eline verdiği, zikrini diline verdiği, sevgisini kalbine koyduğu bir şahı beşerdir.

“…Rasûl size ne verdiyse onu alın! Size neyi yasakladıysa ondan da kaçının ve Allah’tan korkun! Çünkü Allah’ın azabı şiddetlidir.” (el-Haşr, 7)

“Ey iman edenler! Allah’a itaat edin ve Peygamber’e itaat edin ki amellerinizi boşa çıkarmayın!” (Muhammed, 33)

Dünya ve içindeki mahlukata rahmet olarak gönderdiği, ahirette onun vasıtasıyla azaptan kurtardığı bir halaskarı beşerdir. Emrine uyulduğunda dünya ve ahireti cennete çeviren bir inkılapçıdır.

“(Rasûlüm!) Biz Sen’i ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.” (el-Enbiyâ, 107)

Her konuda yükümüzü hafifleten, bize bir baba şefkati ile anne merhameti ile yaklaşan yufka yürekli bir merhamet abidesidir.

“And olsun size kendinizden öyle bir Peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız O’na çok ağır gelir. O, size çok düşkün, mü’minlere karşı çok şefkatlidir, merhametlidir.” (et-Tevbe, 128)

Allah’ın, kulunu sevmeyi O’na benzemeye bağladığı, O’na uydukça Allah’ın sevgisini arttırdığı mucize bir kuldur.

“(Rasûlüm!) De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir.” (Âl-i İmrân, 31)

“İman edip sâlih amel işleyenlerin, Rableri tarafından hak olarak Muhammed’e indirilene inananların günahlarını Allah örtmüş ve hâllerini düzeltmiştir.” (Muhammed, 2)

Elhamdülillah ki böyle bir peygamberin ümmetiyiz. Bu şeref dünya ve ahirette Müslümanlara yeter. Ey Müslümanlar siz de bu şerefi taşımaya layık insanlar olun. Onun başını yüceltecek bir ümmet ve bir Müslüman olalım ki, o zaman mahşer günü şefaatine nail olabilelim.

Allah’ım bizi sana kul, habibine ümmet olanlardan eyle. Peygambere tabi olup O’na kavuşanlardan eyle.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar