Mehmet Zülfi Tan

Şehitler Kervanı devam ediyor

27.07.2023 01:00:40 / Mehmet Zülfi Tan

Allah’ım biz de şehit olabilir miyiz, deyip bunu uzak görürken, bir de bakıyoruz ki, hemen yanı başımızda, namaz için safımızda, yardım için çalışan bir kardeşimiz şehit olmuş bile. O an Allah’a ettiğin duada kapıldığın şehadete uzaklık duygusundan utanıp, Allah’a tövbe ediyorsun. Şehitliğin hizmetle ve samimiyetle ne kadar alakalı olduğunu görüyorsun. Bu sefer tembelliğine, bahanelerine yanıp utanıyorsun.

Şehitler Kervanı devam ediyor…

Allah’ım bu nasıl fedakârlık, diyorsun. Kendi evi yok iken muhtaçlara ev yapıyor. Kendisi yardıma muhtaçken yardıma koşuyor. Kendi çocukları ihtiyaç sahibi iken başkalarının da ihtiyacını karşılamak için koşuyor.

Şehitler Kervanı devam ediyor…

Kimi kadir gecesinde Kur’an okurken vuruldu. Kimi cami avlusunda vuruldu. Kimi bayram arefesinde vuruldu. Kimi de camiye giderken yolda vuruldu. Allah’ım bu insanlar nasıl insanlar ki amelleri bu kadar güzel? Bu testi cami testisi, Kur’an testisi, tebliğ testisi ki o yolda kırılıyor.

Şehitler Kervanı devam ediyor…

Bir mübarek kervan ki baba evladını camiye gitmesin diye vuruyor, laik rejim Kur’an’ı okumasın diye tutukluyor, Kemalistler, sosyalistler ve Ebu cehiller durmadan saldırıyor. İlk fırsatta şehit ediliyor. Bu kötüler ile iyiler arasındaki savaşı körler bile görüyor! Sağırlar bile duyuyor!

Şehitler Kervanı devam ediyor…

Şehit Yasin ve arkadaşları kurban eti dağıtırken, Şehit Hüseyin yaralıları taşırken, Şehit Aytaç dernekten eve giderken ve Şehit Sacid namaz kılarken vurulup şehit oldular. Ey zalimler bunların suçu neydi? Hanginize zulmetti? Hanginize hakaret etti? Hanginize? Gül gibi gençler, melek gibi insanlar, masum simalar. Bunlardan ne zarar gördünüz de katlettiniz, katiller!

Şehitler Kervanı devam ediyor…

Bu camia şehitler yetiştirmeye devam ediyor elhamdülillah. Bu camia şehit adaylarını eğitiyor elhamdülillah. Bu camia hala dualarında şehadeti sertaç ediyor elhamdülillah. Şehadetle amel ediyor elhamdülillah.

Adımızı Yasin koydular Yasin gibi şehit olduk. Adımızı Sacid koydular secdede şehit olduk. Adımızı Hüseyn koydular Kerbela gibi yalnızlıkta şehit olduk. Adımıza layık yaşadık elhamdülillah.

Şehitler Kervanı devam ediyor….

Biz şehadete aşığız. Aşkımızı arıyoruz. Kokusunu bazen savaş meydanında, bazen cami avlusunda, bazen mazlumun aşında, duasında buluyoruz. Var gücümüzle kokunun kaynağına varmaya çalışıyoruz. Çünkü şehadete aşığız. Çünkü savaş olmasa da barışta da şehit gibi yaşayanın nasibine bir şehadet olabileceğine inanıyoruz. Çünkü bu aşkın kendisinin bir şehit sevabı barındırdığını biliyoruz. Çünkü şehadet aşkının ne büyük bir kulluk olduğunu biliyoruz.

Şehitler Kervanı devam ediyor….

Bu kervanın yükü cehd, samimiyet, ihlas ve kulluğa aşktır. Menzili maşuka en değerli varlığını feda etmektir. Feda ettiğin kadar değerin artar.  Aşkta fedakârlığın kadarsın. Laf ile değil amel ile tartılırsın. Malını feda ettiğinde mal bulursun, canını feda ettiğinde can bulursun.

El-hasılı kelam şehitler kervanı devam ediyor….Elhamdulillah…..

 

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar