Mehmet Zülfi Tan

CAHİL SİZSİNİZ!

20.01.2022 07:00:24 / Mehmet Zülfi Tan

Hz. Âdem (as) babamızın yaratılmasından sonra, şeytanın ona olan düşmanlığı malumdur. Dünyaya halife olamamanın verdiği düşmanlık, şeytanı helake götürdü. Ama yine de inat, kibir ve cahilliğinden vazgeçmedi. En sonunda lanetlenip kovulanlardan oldu.

Lakin kini o kadar çoğaldı ki Hz. Adem’den sonra, bu sefer çocuklarından intikam almak için onlarla uğraşmaya başladı. Ve çoğunu da kendisine benzetti. İnsanlar, peygamberler yerine şeytanın vesveselerine uyarak yoldan çıktılar. Aslında Allah, şeytana karşı insanları korumasına aldı, ama bir şartla, o da salih amelli olmak kaydıyla. Fakat insanlar salih bir akideyi ve salih amelleri terk edince, geriye şeytan işi ameller kaldı. Ona da daldıkça daldılar. İşi Allah’ı bırakıp şeytana tapmaya kadar götürdüler.

Allah herkese akıl fikir verdiğinden ve bir kısmını vahiy ve peygamberlik yol göstericiliğine muhatap edip sorumluluk verdiğinden, kimseyi imana zorlamadı. İnananlara da inanmayanları zorlamayı yasakladı.

Fakat inananlar onları zorlamamasına rağmen, inanmayanlar hep inananlara zulmetti. İnançlarından geri çevirmek için türlü işkenceler ve katliamlar yaptı. Hala da devam ediyor. Evet, bu günümüzde bile bu zulümler hala devam ediyor.

İslam’ın bu konuda koyduğu ilk kural şudur ki, ‘senin dinin sana benim dinim bana’dır. Sen benim dinime karışma ben de senin dinine karışmayayım. Sen benim kutsallarıma hakaret etme ben de senin kutsallarına hakaret etmeyeyim. Ne güzel bir anlayış ve toplumsal barış değil mi? Ama bunu kabul ettiler mi? Hayır. İşkenceler, sürgünler, talanlar ve savaşlar açtılar. Hala da savaşmaya devam ediyorlar.

Bugün de bu ülkede birtakım kendini bilmez cahil kişiler, bizim kutsallarımıza dil uzatmaya devam ediyorlar. Hem de sanat adı altında veya sanatçıya destek adı altında. İcra ettiğiniz şeyin sanatsal bir yönü ne sözlerinde, ne de müziğinde yok, bir tek satırı var o da hakaret içeriyor. Diğerleri belden aşağı şeytani bir söylem içeriyor. İnsanları ya şehvete ya da günaha çağırıyor. Yıllarca bunu nesillerimize sanat diye yutturdunuz. Süfli söylemlerle onları ifsat ettiniz. Siz de paraları götürdünüz. Bir gün sizi hayırlı bir işte gören yok. Bu halkın iliğine kadar parasını emdiğiniz yetmedi, bari inancına hakaret etmeyin! Bari bu erdemi gösterseydiniz! Ne yazık ki bu da yok!

Bu erdemin sizde olmadığını biliyorduk ama Müslüman mahallesinde alışveriş yapan bazı zevatın bu olay karşısındaki safını da ortaya çıkarmış oldunuz. Ağızlarından hikmeti, irfanı düşürmeyenlerin, dini konularda ahkam kesenlerin, siyasette parlamaya çalışanların, babasına cahil diyenlerin safında yer almalarını da gördük. Tek kelime ile yazıklar olsun size! Allah’ın öğretmenliğini yaptığı, bütün bilgileri öğrettiği, melekler ve şeytana karşı girdiği bilgi yarışmasında birinci geldiği kişi cahil siz alimsiniz öyle mi? Hadi ordan, cahil!

 

 

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar