Mehmet Zülfi Tan

Zindanda 30 Yıl

11.11.2021 07:32:11 / Mehmet Zülfi Tan

Evet yanlış okumadık. 30 yıl. Dile kolay otuz yıl. Bir zindanda hayatı yaşamak. Bir dava için otuz yıl sonra doğacak günü beklemek. Çıkınca da dimdik ayakta durmak. Yılmadan, yorulmadan hayata, davaya kaldığı yerden devam etmek. Bu gerçekten büyük bir iştir hem Allah katında ve hem de kulların yanında.

Doksanlı yılların puslu havasında zalimler tarafından kumpasa, haksızlığa, zulme ve öldürülmeye uğrayan bu mazlum Müslümanlar, sessiz ve sedasız bir direniş ortaya koydular. Yanı başındaki Müslümanın bile haberi olmadan Mekke’yi, Ashab-ı Uhdud’u, Ashab-ı Kehf’i, Bilal’i, Habbab’ı, Ebu Basir’i yaşadılar. Kimse seslerini duymadı. Duyanlar da yardıma gidemedi.

Bu ortamda bir tarafta devlet, diğer tarafta hain örgüt ha bire saldırdı. Onları yok etmek için aralarında ahitleşmişlerdi. Kimini şehid ettiler, kimini de zindanlara attılar. İşte tam 30 yıldır bu zalimlerin zindanında beklediler. Alınlarının akıyla kapıları açıp özgürlüğe kavuştular. Ama daha geride onlar gibi onlarcası var.

Bu kardeşlerimiz hayatları ile azmin, sabrın, dava sahibi olmanın ne demek olduğunu bize gösterdiler. Tarihte yaşanmış kıssaların tarihte kalmadığını, bugün de ümmetin coğrafyasında var olduğunu ve her dönemde de var olacağını canlı tanıklıklarıyla bize gösterdiler. Aziz İslam davasının aziz neferleri; ayetleri, kıssaları yaşayarak ve yaşatarak bize gösterdiler.

Otuz yıl boyunca fedakar anneleri, babaları, kardeşleri onlara sahip çıktı. Gencecik gelinler damatsız düğünler yaptı. Kendi düğününde olamamak, damatsız düğün yapmak, insanın aklına bile gelmeyecek bir fedakarlık gerçekten. İnanıyorum ki, bu fedakarlığı peygamber zamanında yapsaydılar muhakkak gökten haklarında bir ayet inerdi. Bu azizlerin hayatlarının her bir safhası ayrı bir fedakarlık, kararlılık ve azmin sahneleri ile doludur. Böyle kardeşlerimiz olduğu için Allah’a hamdolsun. Onları cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın.

Bu dünya hayatı elbette bir gün bitecek. Ama baki kalan bir şey var ki, o da yapılan salih amellerdir. Allah için yapılan tüm işler Baki olan Allah katında baki kalacaktır. Ve karşılığını muhakkak verecektir. Ne mutlu o kişiye ki bu ammelerini çoğaltmış ve ak bir alınla rabbine varmıştır.

Allah da bizleri o müjdeli kullarından eylesin.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar