Mehmet Zülfi Tan

TÜRKİYEDEKİ MOSSAD OPERASYONU VE ON ELÇİ

28.10.2021 07:09:03 / Mehmet Zülfi Tan

Mossad deyince durup biraz düşünmek lazım. Bu katil şebekesinin cürümleri gerçekten korkunç boyutlarda.  Çünkü arkasında batı var. Yoksa kendisi bir avuç kadar.

Tabi bu arada etrafında örülen efsaneler de var. Zaten batının tüm kahramanlığı efsane ve Hollywood filimler kadardır. Yoksa gerçek hayatta karşılığı yoktur. Çünkü kahramanlık fedakârlık ve yüksek bir erdem ister. Bu da onlarda yok. Çünkü sadece çıkar üzerine oluşturulmuş bir medeniyetin erdemi de olmaz.

Son günlerde on elçi olayı ve öncesinde MOSSAD’ın işbirlikçilerine yapılan operasyon ile gündem uluslararası bir boyut kazandı.

Şu on elçi olayı da tam bir hadsizlik örneği. Beyefendiler kendini dünyanın efendisi, geri kalanları da hizmetçileri sanıyor. Hâlbuki köprünün altında çok suların geçtiğinden haberleri yok. Artık kendilerinden emir alan bir yönetim değil, eşit olduğunu söyleyen bir yönetim var. One minute diyen, dünya beşten büyüktür diye haykıran bir anlayış ver. İşte baktılar astarı yüzünden pahalı olacak, hemen geri adım attılar. Çünkü haksız olduklarını biliyorlar.

Fakat bu geri adım atma işi de birilerinin çok zoruna gitti. Siz nasıl geri adım atarsınız diye? Çünkü hücum borusu ile bu zevat öyle bir öne atıldılar ki, geri çekil emrini de duymadılar bile. Ortada kala kaldılar. Bir arkasına döndüler ki, kendilerinden başka kimse yok. Bu da onların çok zoruna gitti tabi ki. Bu daha başlangıç. Batıya güvenip iş yapanın sonu da hüsran olur. Bunu anlayın artık.

Şimdi biraz da MOSSAD operasyonundan yazmak istiyorum. Evet, dosya hakkında derin bir malumatımız yok. Ancak basına yansıyan kısmıyla yorumda bulunabiliriz. Bu konu ile ilgili daha önceden de kayıplar üzerine yazı yazmıştım. Ama şimdi basına yansıyan kısmı ile dosya içeriğine baktığımda aklıma takılan birçok soru var?

Öncelikle bu Konya’da tıpta okuyan öğrenci üzerine bunları söylüyorum. Çünkü basında hep onun üzerinde duruldu. Tıpta okuyan bir öğrencinin, hele de Konya’da okuyan bir öğrencinin MOSSAD’a ne gibi bir bilgi aktarması olabilir? Çünkü zaten İsrail pilotları burada eğitim gördüler, buradaki durumdan çok iyi haberleri var, ayrıca tıp çok zor bir bölüm, çalışmadan da geçilecek bir bölüm değil. Dolayısıyla bu kişinin bu işi yapması bana mantıklı gelmiyor. İkincisi bir öğrenci devletin hangi hassas bilgilerine ulaşabilir ki? Bu da ayrı bir konu.

Ayrıca arkadaşlarının ve kendisinin ifadesinde de dediği gibi burada Filistinli öğrencilere yardım etmek için bir organizasyonda. Burada görev yapan diğer arkadaşları da bu öğrencinin yurtdışına gidip geldiğinden haberdar. Ailesinin de haberi var. Kimseden gizli saklı yaptığı bir şeyi yok. Buluştuğu kişilere ‘siz ajan mısınız’ diye soru soran birisinin ajan olma ihtimali var mı? Kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Evet, görüştüğü kişiler MOSSAD görevlileri olabilir, MOSSAD onların durumlarından istifade etmek için çeşitli oyunlar tertip etmiş olabilir,  ama benim ifadeden anladığım kadarıyla bunlar yardım edilme bahanesiyle kandırılmış insanlar. Elbette bilerek ihanet içinde olanlar hak ettiği cezayı çekmeli. Ama insanların saf niyetlerinden ve mağduriyetinden faydalanmak için şeytani planlar kuran MOSSAD gibi bir şebekeye de kimseyi yem etmemek lazım.

Bu konunun hassas ve derinlemesine irdelenmesi ve mazlumların mağdur olmasına fırsat verilmemesi lazım.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar