Mehmet Zülfi Tan

Vatandaş Batarsa Herkes Batar

10.12.2020 02:18:01 / Mehmet Zülfi Tan

Bu pandemiden dolayı bütün dünyada ekonomik bir darboğaz var. İnsanlar bu hastalığa hazırlıksız yakalandı. Çünkü herkes sınırları kapatınca hiç kimsenin ve hiçbir şeyin izinleri olmadan içeri giremeyeceğini düşünüyorlardı.

Ama Allah öyle bir musibete uğrattı ki bu insanları, sınırlar ve ilaçlar yetersiz kaldı. Silahlar ve korumalar etkisiz oldu. Şimdi yanıla yakıla ilaç için harıl harıl çalışıyorlar.

Evet, dünyanın gelişmiş ülkeleri zenginlik olarak da kendilerini çok kibirli görüyorlar. Büyük şirketleri, çok paraları ve sürekli üretim yapan fabrikaları var. Ama şimdi ekonomileri bozuk, fabrikalar durmuş ve çarklar dönmüyor.

Ülkemiz de bu krizden etkilendi. O da ekonomik güçlükler yaşıyor. Ama bakıyorum da bütün yük vatandaşın sırtına binmiş vaziyette. Devlet zarar ediyor vatandaş ödüyor. Büyük şirketler zarar ediyor vatandaş ödüyor. Banka batıyor vatandaş ödüyor. Büyük kulüplerin zararları vatandaşın verdiği vergiler ile siliniyor. Peki bunlar büyük karlar ve paralar kazanırken de vatandaşa verdikleri bir para var mı? Yok. Oh ne ala! Zararı halk ödesin ama karı kendileri yesin! Helal olsun!

Vatandaş köle olmuş, aldığı bir lokma ekmeği de on parçaya bölünüyor.

Ama vatandaş devlete borçlanınca borcu silinmiyor. Vatandaş batınca kimse elinden tutmuyor. Aç kalıyor, açıkta kalıyor,  sokakta yatıyor, evine haciz geliyor, mahkemeden ceza geliyor.

Şirketler zararlarını kapatmak için zam üstüne zam yapıyor. Devlet zararını kapatmak için ürünlerini otomatik zamma bağlamış. Vatandaşın kazancını hortumluyor.

Yani anlayacağımız her kes vatandaşın sırtına binmiş. Herkesin gözü vatandaşın aldığı bir asgari ücrette.

Kardeşim bu vatandaş bu yükü kaldıramaz. Yeter artık bu kadar yüklendiğiniz. Adam bir ev geçindiriyor. Bakmakla yükümlü olduğu bir ailesi var zaten. Ama siz buna bir şirket, bir devlet, bir kulüp de eklerseniz altında kalır, ölür.

Şu anda bunların hepsi vatandaşa yüklenmiş durumda. Ve vatandaş bu yükün altında öldü ölecek hale gelmiş.

Asgari ücret komisyonu da toplanmış vatandaşa vereceği asgari ücreti tartışıyor. Kardeşim bu vatandaş asgari ücreti değil, en fazla alacağı ücreti tartışmalısınız! Çünkü bu vatandaş batarsa herkes batar!

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar