Mehmet Özcan

Dünya küresel bir köy.. Gazze bu köyün okulu; HAMAS da Öğretmeni…

01.12.2023 01:00:00 / Mehmet Özcan

Günümüz dünyasını adeta durduran büyük bir olaydı pandemi süreci.. Hatırlarsınız tüm dünya kapalı devre olmuştu. Gerçek ya da yapay, pandemiyle dünya tarihinde nadir olaylardan biri gerçekleşiyordu. Fabrikalar kapanmış, araçlar, trenler, gemiler durmuş, uçaklar uçmaz olmuş, insanlık eve kapanmıştı. Milyonlarca insanın ölümüne sebep olan hastalık geçti çok şükür…

Bugünlerde tüm dünyayı ilgilendiren nadir olaylardan biri de Gazze’de yaşananlar oluyor. Dünya küresel bir köy misali ise, Gazze de bu küresel köyün okulu olmuş durumda.

Gazze halkı ve HAMAS da bu insanlık okulunun öğretmenleri olarak tüm gayrimüslim halklara hidayet kaynağı oluyorlar. Müslüman halklara bilinç, şuur ve cesaret aşılarken, İslami Hareketlere ilham kaynağı..

Müslüman devlet liderlerinin acziyeti, basiretsizliğini ve batılı devletlerin ise foyasını ortaya çıkararak büyük bir uyanışa vesile oluyorlar. Bu öğretmenlerin beslendikleri kaynak, Kur’an azimüşşan ve Sünnet-î Seniyyedir.

Hayatlarına tatbik ettikleri Efendimizin(sav) yüksek ahlakı ve sahabelerin yaşantıları, onları Allah’a yakınlaştırıyor. Bir avuç mücahid olarak ellerindeki hafif silahlarla yüksek teknolojili silahlara sahip arkasında süper güçlerin olduğu siyonist terörist rejimini, Allah’ın yardımıyla zelil ederek zaferi nusreti elde ediyorlar.

Terörist israil, bir ay boyunca havadan denizden ve karadan bombalayarak 50 bin binayı yıktıktan sonra karadan girme cesareti bulduğu Gazze’de iki yüz civarı tank ve yüzlerce askerini kaybetmesi sonrası ateşkese boyun eğdi. Karşılıklı esirlerin bırakıldığı ve bırakılacağı dört günlük “İnsani ara” iki gün daha uzatıldı.

Ölürken dirilen ve insanlığı uyandıran Gazze halkı ve Kassam mücahidlerinin haklı mücadelesi, cesareti, savaş kabiliyeti ve onurlu duruşu tüm dünyanın takdirini topluyor. Kassam sözcüsü Ebu Ubuyde’nin sesi, açıklamaları Mü’min kalplere inşirah, gayrimüslim kalplere hidayet kapısını aralıyor.

Filistin devletinin meşru temsilcisi HAMAS’ın son birkaç gündür devam eden ‘insani ara’ anlaşması kapsamında uyguladığı esir protokolü ise yine tüm dünya devletlerinin ve dahi insanlığın dikkatinden kaçmıyor.

Dünya medyası ve insanlık; siyonist Yahudi rejiminin sebepsizce alıkoyduğu Filistinlilere yaptığı işkencelere karşın HAMAS’ın esir aldığı Yahudilere İslam’ın emrettiği şekilde insani muamelede bulunmasını sorguluyor. Sosyal medyadan duygularını ifade eden yüzlerce insan, Filistin ordusu Kassam’ın, Kudüs Seriyyeleri’nin bu izzetli duruşuna hayranlığını gizleyemiyor.

Siyonist işgalci rejimin; Gazze’yi bombalarken aralarında eşi, çocuğu, annesi, babası, yakınları kısacası halkından 15 bin insanı vahşice katletmesine rağmen Kassam Tugayları yada Kudüs Seriyyeleri askerlerinin hiçbir taşkınlık yapmayarak Peygamberi bir ahlak sergileyerek Yahudi esirlere iyi muamelede bulunması, dünya tarihi savaşlarında rastlanan bir durum değildir.

Esirlerin iki aya yakın bir süredir şahid oldukları durum, kalplerindeki korkuyu alıp yerine güven, sevgi ve saygıya bırakmakla birlikte İslam’a bakış açılarını değiştirmiştir. Sadece esirler değil, Kassam’ın esir takası görüntüleri tüm dünya halklarının, devletlerin dikkatini cezbetmiştir. BBC, CNN ve siyonist medya dışında olaya insanlık penceresinden bakan dünya medyası bu görüntüleri analiz ederken öve öve bitiremiyor.

Siyonist Batılı medya, Yahudi esirlerin Gazze’de Kızılhaç araçlarına bindirilirken Kassam askerlerine yürekten el sallamalarını ‘Stockholm sendromu’ olarak yorumlayabilir veya istedikleri kadar algı operasyonu çekebilirler. Ancak ellerindeki güce rağmen her şey onların istediği gibi gitmeyebilir. Çünkü karşılarında candan yardan, maldan geçerek yüce Allah’a dayanmış ve Allah’ın, bu teslimiyet karşısında yardımını onlardan esirgemeyerek şehadetle şereflendirdiği, zafer nasip ettiği yürekten iman etmiş bir topluluk bulunuyor. İşte gerçek zafer budur.

Ölüp ölüp şehadetle dirilerek insanlığı uyandıran bir güce kim karşı durabilir ki…

 

 

 

 

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar