Mehmet Özcan

Yerleşimci terörü ve işgalcinin tiyatral adaleti!

14.08.2023 01:00:00 / Mehmet Özcan

Siyonist rejim, işgal ettiği Filistin topraklarında dört bir koldan zulümlerini sürdürürken dünyanın birçok yerinden getirttiği Yahudi yerleşimciler eliyle ise çete grupları oluşturarak Filistin halkının mallarını gasp ediyor, evlerini, arazilerini talan ettiriyor.

Geçtiğimiz günlerde Batı Yaka’nın Ramallah kentinin doğusunda bulunan Burka köyü sakinleri de Yahudi yerleşimci hırsızların saldırısına uğradı. Filistinlilerin hasat ettikleri toprak ürünlerini toplamalarına engel olan Yahudi yerleşimciler, toplanan ürünleri de çalmaya kalkınca çatışma çıkıyor. Biri ağır üç Filistinlinin yaralandığı olayda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 19 yaşındaki Kusay Cemal Mi’tan, şehit oldu.

Saldırgan yerleşimcilerden Yahael Endur isimli terörist de başından yara almıştı. Olay işgalci rejimin sözde sulh mahkemesine taşındı. Ancak 19 yaşındaki Filistinli genci öldürmekle suçlanan yerleşimci terörist Elisha Yared, ‘gözaltı için yeterli kanıt olmadığı’ iddiasıyla tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Saldıran işgalci yerleşimci, yargılayan da siyonist rejim olunca çıkacak karar elbette şaşırtmadı.

Basına yansıyan görüntülerde, siyonist katil Elisha ise sırıtarak girdiği sözde mahkeme salonunda serbest bırakılacağını bildiği için gerilerek oturduğu sandalyede keyifle kameralara poz verdi. Hayır, kimse siyonist işgalciden adalet beklemiyor, zaten sağlayacak da değil. Ancak uluslararası kamuoyunun daha iyi anlayabilmesi adına siyonistin düzenlediği bu kanlı tiyatroyu herkesin iyi görmesi, anlaması gerek.

Siyonist yerleşimci terör çetelerinin işlediği bir diğer cinayet, yine birkaç gün önce Ramallah’ta bu kez doğudaki Silvad kasabasının girişinde işlendi. Bir Yahudi yerleşimci teröristin silahlı saldırısına maruz kalan 17 yaşındaki Remzi Fethi Hamid isimli genç, almış olduğu yaraların tesiriyle geçtiğimiz 7 Ağustos Pazartesi günü şehadete kavuştu.

Ve son olarak işgal güçlerinin önceki gün (Cuma günü) sabahın erken saatlerinde Tulkerem Mülteci Kampı’na düzenledikleri saldırıda şehit edilen Filistinli genç Mahmud Cihad Cerad’ın cenazesi Tulkerem’de düzenlenen ve büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.

Bu yılın başından itibaren siyonist işgal güçleri ve onların milis gücü niteliğindeki Yahudi yerleşimci teröristlerce katledilen Filistinlilerin sayısı 32’si çocuk olmak üzere 220’yi buldu. Remzi Hamid 17, Kusay Cemal Mi’tan 19 Mahmud Cihad Cerad ise 23 yaşındaydı. Gencecik, daha hayatlarının baharındaydılar. Ancak Siyonist terör, onları ve daha on binlercesini 1917 Balfour deklarasyonundan bu yana katletmekten geri durmuyor.

İşgal rejiminin en ılımlı siyasetçileri bile tüm Filistinlilerin öldürülmesi gerektiğini savunan tipler. Dolayısıyla siyonistten barışçıl bir çözüm bekleyenler, kendilerini avutuyor. İki devletli bir çözüm ise hiç çıkmaz. Bu nedenle HAMAS öncülüğünde Filistin halkının işgalciye karşı verdiği varlık mücadelesi, vicdan sahibi tüm insanlığın desteklemesi gereken haklı bir özgürlük mücadelesidir.

Nihai hedefi şu ana kadar yüzde 90’a yakın toprağını gasp ettiği Filistin’e ait kalan toprakları da ele geçirmek olan siyonist işgal rejimi, ‘insanlık dışı katliam’, ‘soykırım’ ve ‘savaş suçu’ işlemesine rağmen ne BM’nin engelleme girişimine ne de Uluslararası Ceza Mahkemesi veya
uluslararası insan hakları kuruluşlarının yaptırımına maruz kalmadı. Aksine küresel şer güç Amerika’nın desteğini sonuna kadar arkasına alan işgal rejiminin hemen her gün yaptığı mel’anetlere rağmen Müslüman ülkelerin sessizliği ise en büyük utanç vesilesi olarak orta yerde duruyor.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar