M. Ziya Gümüş

Köpek Anarşizmi

26.05.2024 01:00:00 / M. Ziya Gümüş

TDK; anarşizmi, “Otoritenin reddiyesini, tahakkümün (yani hükmetmenin) her türlüsünün karşıtı olmayı ifade eder” şeklinde tarif eder.

Sanırım Türkiye’de bu tarife sadece başıboş köpeklere uyar. Hal diliyle otoriteyi ret eder başıboş köpekler. Otorite, çocukların hiçbir surette öldürülmeyeceğini söyler. Yaşlıların öldürülmeyeceğini söyler. Otorite vatandaşının can güvenliğini sağlamayı üzerine alır.  Buna muhalefet edene en ağır cezayı vaz eder. Peki, başıboş köpekler otoritenin vaz ettiği kanunlara riayet ediyor mu? Kafalarına estiğinde okullarına giden çocuklara saldırmıyorlar mı? Yaşlılarımız emniyette midirler? Hangimiz haber bültenlerinde bu anarşistlerin eylemlerine bir şekilde tanıklık etmedi? Hal diliyle tahakküme başkaldırmıyorlar mı? Bu başıboş köpeklerden başka kimse ‘biz anarşistiz’ demesin...

Yine TDK devleti; “Toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal bakımdan örgütlenmiş millet veya milletler topluluğunun oluşturduğu tüzel varlıktır” şeklinde tanımlar. Peki, bu birlikteliği sağlayan devletin görevleri nelerdir? Onlara da bir bakalım:

1) Toplumun huzurunu ve güvenliğini sağlamak

2) Ekonomik kalkınmayı arttırmak.

3) Haberleşmeyi sağlamak.

4) Turizmi geliştirmek.

5) Din ve vicdan hürriyetini sağlamak

Bu maddeleri okuyunca dilinizden gayri ihtiyari “Nerede bu devlet?” sorusu dökülmüyor mu?

Arapçada tenvin ve eliflam bir kelimede aynı anda bulunmaz. Eliflam gelince tenvin gider. Tenvin gelince eliflam gider. Biri gelince diğeri gider. Sosyal hayatta da anarşizm ve devlet bir arada bulunmaz. Anarşizm gelirse devlet gider, devlet gelirse anarşizm gider.

Geçenlerde annemi aradım, hâl hatır sordum. Laf arasında “Köpekler yüzünden sabahları çıkmıyorum” dedi. Farz edelim ki annemin güvenliğini tehdit edenler köpekler değil de bazı vatandaşlar olsun. Ve ben yetkilileri arasaydım: “ Şu şu kişiler annemin can güvenliğini tehdit ediyorlar…” diye şikâyet etseydim. Kolluk kuvvetleri hemen müdahale etmez miydi? Millet “Nerede bu devlet?” diye sormakta haksız mı?

Yıllardır şu köpekler yüzünden millet canından oldu, canından bezdi. Millet domuz sürek avına çıktığı gibi köpek sürek avına mı çıksın?

Çok garip bir çağda yaşıyoruz arkadaş! Bir köpeği öldürsen kolluk kuvvetleri hemen gelip yakana yapışıyor. Köpekler vatandaşları öldürse kimse yakalarına yapışmıyor. Köpeklerin dili olsaydı inanınız sloganları “Yaşasın anarşizm” olurdu.

 

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar