Faruk Kuzu

İlginç Kareler; ‘Kontrollü kaos’ kontrolden çıkıyor?

26.03.2024 01:00:00 / Faruk Kuzu

Tüm Ortadoğu Gazze bağlamında diken üstünde kalmaya devam ederken Batı’nın, kurduğu sistemi sürdürebilmek adına yeni ve kapsamlı bir savaşa hazırlandığını görmek mümkün.

Batı’nın Anglo Sakson şeytani aklı yıllardır dünyada ‘Kontrollü bir kaos’ siyaseti güdüyor.

Ancak son dönemde özellikle küresel Siyonizmin hamleleriyle bunun kontrolden çıktığı gözlemleniyor.

Avrupa'da son dönemde "savaş hazırlığı" çağrıları giderek artıyor. Çok sayıda Avrupalı politikacı, general ve istihbaratçı savaşa hazırlık yönünde benzer açıklamalarda bulunuyor.

Belki de bunların en önemlisi İngiliz istihbarat servisinden gelen açıklamaydı.

MI6 eski Direktörü Richard Dearlove “Sokakta birini durdurup İngiltere’nin savaşta olup olmadığını sorsanız, delirmişsiniz gibi size bakar. Ama savaştayız. Rusya ile gri alanda bir savaştayız ve insanlara bunu anlatmaya çalışıyorum.” Deyip gelinen noktayı anlatırken İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, kıtada beş yıl içinde Rusya, Çin, İran ve Kuzey Kore ile felaket niteliğinde bir savaş öngördüğünü belirtiyor.

İngiliz Genelkurmay Başkanı Patrick Sanders ise bir "yurttaş ordusu" yetiştirmek ve donatmak için "tüm ulusun katılımıyla bir girişim" yapılmasını tavsiye ediyor

Alman bakan Pistorious, Alman ordusunda vatandaş olmayanların savaşmasına izin verilmesini önerip asker açığının kapatılmasının yollarını ararken Polonya Dışişleri Başkanı Radoslaw Skorski; Batı'nın Putin’in tahmin edemeyeceği adımlar atabileceğini söyleyerek adeta tehdit ediyor.

Romen General Vlad, verdiği röportajda: Putin'in Ukrayna'daki zaferle "durmayacağını" ve "yakın gelecekte" ya Moldova'ya veya Batı Balkanlar'a saldıracağını iddia ederek, NATO üyesi devletlerin "halkını buna göre hazırlaması" gerektiğini savunuyor.

Estonya Başbakanı Kaja Kallas ise tarih vererek böyle bir çatışmanın "üç ila beş yıl içinde patlak verebileceğini " iddia ederken, Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorious zaman çizelgesini beş ila sekiz yıl olarak ileri sürüyor.

Macron, yaptığı açıklamada gelecekte Ukrayna'da kara birliklerinin konuşlandırılmasını göz ardı edemeyeceğini söylüyor.

NATO Askeri Komite Başkanı Oramiral Rob Bauer, Rusya ile olası bir savaşa hazırlık kapsamında tüm NATO ülkelerinin silah ve mühimmat üretimini artırmasını istiyor.

NATO bağlamında bu söylem ve hazırlıklar sürerken Türkiye’nin Kuzey Irak’a kesin netice amacıyla büyük bir operasyon sinyali verdiği görülüyor.

Siyonist işgal ordusunun, Gazze’deki katliamını sürdürürken Lübnan'a yönelik muhtemel bir kara saldırısına hazırlık yapması Ortadoğu’daki durumu daha da karmaşık hale getirecek potansiyel taşıyor.

Tüm bu hazırlıklar sürerken Moskova’da bir konser salonunda gerçekleştirilen silahlı saldırı önemli ve tehlikeli yeni gelişmelerin kapısını aralıyor.

ABD’nin iki gün önce vatandaşlarını ‘Konser salonlarına gidilmemesi’ yönündeki uyarısından hemen sonra bu saldırının olması ve Beyaz Saray’ın suçluyu(!) hemen işaret etmesi oldukça ilginç ve açığa çıkarıcı bir amatörlük örneği sergiliyor.

Tabii Rusya’nın alacağı tavrın Avrupalı liderlerin aylardır sürdürdükleri 3. Dünya Savaşı korkusunu güçlü bir şekilde beslemesi de ayrı bir ilginçlik.

Kısacası Anglo Sakson derin aklın kontrollü kaos planı yerini kontrolsüz kaotik sürece bırakmaya doğru gidiyor.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar