Abdullah Kavan

Ateşkese Çok Yakınız!

08.06.2024 01:00:04 / Abdullah Kavan

Bugünlerde tüm dünyada Joe Biden’in ateşkes teklifi konuşuluyor. HAMAS bu ateşkes teklifini kabul ederek topu Netanyahu’nun kucağına atmıştır. Netanyahu, ateşkesi istemesine rağmen kendi koltuğu ve geleceğini düşünerek zamana oynuyor. Oysa Siyonist israil’in çıkmazı ve Gazze’de bataklığa saplanması tüm israil dostlarını kara kara düşündürüyor.

Hatırlanacağı üzere savaşın ilk günlerinde “HAMAS bitmeden ateşkes asla olmaz” diyen Biden, şu anda Siyonist israil’i kurtarmak için ateşkes teklif ediyor. Bu üç aşamalı ateşkesin maddelerine baktığımızda aşağı-yukarı HAMAS’ın istediği ateşkes şeklidir. Bu üç aşamalı ateşkes maddelerine tekrar göz atalım:

Birinci aşama; Siyonist israil’in Gazze’den tamamen çekilmesi ve buna karşılık kadın ve çocuklardan oluşan esirlerin karşılıklı olarak bırakılması…

İkinci aşama; Siyonist israil’in tamamıyla havadan ve karadan kalıcı olarak saldırıları sonlandırması ve buna karşılık askerlerle birlikte tüm esirlerin serbest bırakılması…

Üçüncü aşama; Gazze’nin yeniden imarı ve finansör temini. Buna karşılık tarafların elinde olan ölü esirlerin iade edilmesi…

Maddelere kuş bakışı bakıldığında Biden’in bu teklifi Siyonist israil’den habersiz vermesi düşünülemez. Nitekim Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı, bu teklifin israil’in teklifi olduğunu deklare etti.  Böyle bir durumda Netanyahu ve kabinesinin işi uzatması tamamıyla kendi konumlarıyla ilgilidir. Hatta Siyonist israil’in savaş kabinesi de bu konuda ikiye ayrılmış durumdadır. Yani bu ateşkes teklifinin hızlıca kabul edilmesini isteyen ciddi bir grup var.

Aslında Biden’in ateşkesi istemesi ve Netenyahu’ya tavsiyelerde bulunması baba şefkatiyledir. Zira Siyonist israil’in yok olmayla karşı karşıya olduğunu görüyor. Yıllardır bin bir zahmetle kurdukları Siyonist devleti, Netanyahu’nun hırsına kurban vermek istemiyor.

 Peki, ABD ne görüyor?

- Tüm dünya halklarının, kendi halkının dahi Siyonist israil’e karşı ayaklandığını görüyor.

-  Birçok ülkenin Filistin’i tanımaya başladığını ve Filistin’i tanımak ise israil’in işgalci olduğu anlamına geldiğini biliyor.

-Siyonist israil’in mağdurluk algısı ve “soykırıma uğradıkları” propagandasının bittiğini, tam tersi, kendilerinin büyük soykırımcı oldukları tüm dünyada kabul edildiğini görüyor.

-İçerdeki Yahudilerin inandırıldıkları “vaat edilmiş toprakların” kocaman bir ütopya olduğunu ve israil’den kaçma hesapları yaptıklarını görüyor.

- Siyonist israil’in süper güç olduğu illüzyonunu çökerten HAMAS, Yahudi bireylerin hayallerini de yıkmış ve onları koruyacak sözde devletin güvencesine artık inanmadığını görüyor.

- Gazzeli mücahitlere karşı başarı göstermeyen savaş kabinesinin artık kendilerini de korumaktan aciz olduğunu görüyor.

Sonuç olarak; Büyük Şeytan ABD ve onun başı Joe Biden, Siyonist israil’in düştüğü pozisyonu net olarak okuyabiliyor. Siyonist israil’in hem fikren hem de bedenen yok olmayla karşı karşıya olduğunu çok iyi biliyor. Ve Siyonist israil’i kurtarmak adına ateşkes teklifini Netanyahu’ya da kabul ettirmiştir.  Şımarık çocuk konumunda olan Netanyahu ikna olmuş ama kendi sonunu kestiremiyor.  Netanyahu da kendi konumu ve koltuğunu sağlamlaştırıp ateşkese evet demek istiyor. Bu denklem içerisinde çok kısa bir zamanda ateşkesin sonuçlarını konuşacağız.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar