Abdullah Aslan

Ahlaksızlık!

26.06.2021 07:00:00 / Abdullah Aslan

Nasıl başlasam… Günlerdir tartışılması bile meşruiyet ve kanıksanmaya yol açan ahlaksız paçavrayla ilgili paylaşımlar yapılıyor. Nasıl olsa da yayınlansa diye sinsi fikirler yürütülüyor. Maalesef bunun sorumlusu, yazarı, yayıncısı ve hatta paçavranın kendisi nasıl bir müeyyide ile karşılaştı/karşılaşmalı diye pek soran, soruşturan yok!

Bu pisliğin daha neresini düzelteceksiniz! Bu eserin adı bile anıldığında artık akla o ahlaksız kokan cümleler gelebilecek, bunu bilin! ‘Onlar Ermiş Muradına-En Güzel Türk Masalları’ isimli paçavradan bahsediyorum.

Buradaki aile içi ahlaksız ilişkiyi teşvik eden ve özendiren cümleler; yıllar önce Müslümanların namaz ve ibadetiyle alay eden, bir tarafta ‘özel mülkiyet yoktur’ gibi ahlaksız yöntemi savunurken, diğer tarafta ‘bahçendeki çiçeğe sen herkesten önce sahip olabilmelisin’ alçaklık ve sinsiliğinde bulunan dinsiz örgüt ve terör yapılarını akla getirdi.

Bunların nerelere sızdıklarını şimdi daha iyi anlıyoruz! İşin kötü tarafı, sadece yazan tarafla işimiz yok, onay taraflarının da sakat bir anlayışa sahip olmaları düşündürücü!

Şu hale bakın! Önceki gün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu tarafından alınan kararla, bu ahlaksız esere sadece sınırlama getirildi. Söz konusu çirkin eser için, “Kitabın re’sen incelenmesi neticesinde; kitapta yer alan bazı yazıların 18 yaşından küçüklerin maneviyatı üzerinde muzır ve müstehcen tesir yapacak nitelikte olduğuna, bu sebeple söz konusu kitabın 1117 sayılı Kanunun 3266 sayılı Kanunla değişik 4’üncü maddesindeki sınırlamalara tabi olmasına oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

Sadece bu! Kitabın üzerine konacak bir etiketle pisliğin yolu şimdilik açılmış oldu. Her ne kadar ‘alınan bu kararla teşhir yolu kapanıyor’ dense de bunlar hikâye şeyler. Çocuklar için zararlı denen satırların erişkinlere faydası mı var?!!! Bu alçakça satırlar erişkin yaşa gelmiş, kız evladı olmuş babalar için yazılmamış mı?!!! Onları konu ediyor çünkü! İşin garip tarafı Aile ve Sosyal Hizmetler Kurulu, kararı oy birliği ile almış!

Güya çocukları muzır neşriyattan korumaya çalıştıklarını iddia edenler, ya büyüklerin işi ne olacak?! Onları kim nasıl koruyacak?! Cevap vermeliler!

HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanlığı’nın sosyal medya platformu twitterde yerinde bir paylaşımı vardı. Sosyal İşler mesajında, “Çocukların korunması kadar, gençlerin/yetişkinlerin de tüm zararlı unsurlardan korunması öncelikle devletin asli görevidir. Muzır neşriyatlarla ilgili yasal işlem ivedilikle başlatılarak tüm sorumlular hak ettikleri cezayı almalıdır. Ahlak yoksunu odaklara geçit verilmemelidir!” satırlarına yer vererek aslında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kurulunun yaklaşımına tepki gösterdi.

Hukukçu değilim ama kanunlar bu gibi durumlarda ahlaka aykırılık gerekçesiyle sorumlular hakkında cezalar ön görüyor. Müstehcen görüntü, yazı veya sözleri basın ve yayın yoluyla yayımlayan veya yayınlanmasına aracılık edenler hakkında cezalar söz konusu. Biliyorsunuz işin içinde çocuklar olunca cezalar katmerleşiyor.

İptal edilen İstanbul Sözleşmesi ve benzer yönetmeliklerle sarsılan aileyi şimdi de bu gibi ahlaksız yöntemlerle tamamen çökertmeye çalışan karanlık odakların elde ettikleri makam, güç ve imtiyazı görünce ürkmemek, endişelenmemek elde değil; ancak Allah’ın izniyle başaramayacaklar!

Hür Kadrolar’ın dikkatinden artık bir şey kaçmıyor. Evvel Allah 24 saat takipteler! Deşifre etmeye devam edecekler, bizler de tepki vermeye, tepki göstermeye devam edeceğiz, düzelene kadar!

Selam ve dua ile.

İlgili Haberler Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar