HÜDA PAR tepki gösterdi bakanlık harekete geçti

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya’nın sert tepki gösterdiği ahlaksızlığı meşrulaştıran kitap ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, inceleme başlattı.

Ekleme: 24.06.2021 10:38:23 / Güncelleme: 24.06.2021 10:38:23 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

HABER MERKEZİ

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya, geçtiğimiz günlerde "Onlar Ermiş Muradına” adlı sözde masal kitabında geçen ahlaksız ifadelere tepki göstermiş ve kitabın toplatılması gerektiğini söylemişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kitapla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Konya'da Karatay Akademi Yayınları'ndan çıkan "Onlar Ermiş Muradına-En Güzel Türk Masalları" kitabında yer alan "Sandık" isimli masalda yer alan çocuk istismarı, ensest ve müstehcenlik içeren ifadeler nedeniyle HEMPA Çocuk Derneği, kitabın yazarı, editörü ve yayın koordinatörü hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Söz konusu çocuk kitap, skandal olayın ortaya çıkmasının ardından birçok yerden toplatıldı. HEMPA Çocuk Derneği Başkanı İbrahim Enes Duruay, kitap hakkında şu ifadeleri kullandı: "Tepkiler üzerine hepimizin bildiği ulusal çaptaki online satış siteleri, kitabın satıştan kaldırıldığıyla ilgili geri dönüşler yaptı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ilgili yetkilileri de hemen harekete geçerek ilgili kitap hakkında inceleme başlattıklarının bilgisi verdi. Bu süreçte kitabı basan yayınevi de bize ulaştı. Kitabın 2015 yılında basıldığını, tekrar baskısının yapılmadığını söylediler.

HÜDA PAR SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Twitter hesabından açıklama yapan HÜDA PAR Eğitim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya, “Kültür Bakanlığı tarafından onay verilip; çocuklarımıza okutulan hikaye kitabında inancımıza ve dini değerlerimize saldırı yapan, bu sapık zihniyeti kınıyorum. Acilen bu kitap toplatılmalı ve bu sapık zihniyet mahkum edilmelidir.” ifadelerini kullanmıştı.

 

İlgili Haberler İlgili Köşe Yazıları