• DOLAR 32.218
  • EURO 34.676
  • ALTIN 2403.238
  • ...
Afganistan'da telekomünikasyon ağının genişletilmesi için çalışma başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afghanistan Telecom Regulatory Authority (ATRA) Yönetim Kurulu Başkanı Berat Şah Ağa Nedim ve Devlet Şirketleri Heyeti Başkanı Ahmedcan Bilal ile ortak toplantıda bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdulkebir, ATRA'nın Afganistan'daki faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

ATRA Yönetim Kurulu Başkanı Nedim, faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunduğu toplantıda, telekomünikasyon sektörünün güçlenmesi, kaliteli hizmet sunumu ve telekomünikasyon kapsama alanının genişletilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

Telekomünikasyon faaliyetleriyle ilgili bilgiler veren ATRA Başkanı Nedim, "Çok fazla çalışma yapıldı. ATRA yönetiminin gelirleri önemli ölçüde arttı ve şeffaf bir şekilde toplanıyor. Profesyonel personellerin atanmasıyla ATRA yönetiminin işlerinde de olumlu bir değişiklik yaşandı." dedi.

Toplantıda konuşan Afganistan İslam Emirliği'ne ait şirketler heyetinin Başkanı Mevlevi Ahmedcan Bilal ise, devlete ait şirketlerin iş fırsatları ve Afgan üretiminin büyümesi için yapılan çalışmalardan bahsederek, bu şirketlerin standart üretim ve kendi kendine üretim yapabilmesi için teşvik edildiğini söyledi.

Kendi kendine üretim konusunda yeterliliğin artmaya başladığını aktaran Bilal, aktif olmayan bazı şirketlerin yeniden faaliyete geçirildiğini, bazılarının da devreye alınması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdulkebir, her iki kurumun liderlerine teşekkür ederek, ATRA'nın uzak bölgelerde telekomünikasyon hizmetleri sağlamaya daha fazla dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Ülkedeki telekomünikasyon ağları arasında fiyat indirimine ve sağlıklı rekabete özel önem verilmesi gerektiğini ifade eden Abdulkebir, Emirliğe ait şirket yönetimlerinin etkinleştirilmesinin de önemli olduğuna dikkat çekti.

Abdulkebir, devlete ait şirketlerin etkinleştirilmesi durumunda birçok gencin istihdam edileceğini, ülkenin kendi şirketlerine sahip olacağını ve bunun ülkenin ekonomik istikrarında önemli bir rol oynayacağını belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir