• DOLAR 32.206
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2529.542
  • ...
Slovenya ve Bangladeş'te öğrenciler Gazze saldırılarını protesto etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Slovenya

Başkentteki Lübliyana Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi öğrencileri, üniversitedeki amfide bir araya geldi. Filistin'e destek gösterisi yapan Slovenyalı öğrenciler, üniversitelerine, siyonist rejim'deki Bar Ilan Üniversitesi ile işbirliğini sonlandırması çağrısında bulundu."Filistin özgür olacak" ve "Nehirden denize özgür Filistin" sloganları atan öğrenciler, "Soykırımı durdurun"  yazılı pankartlar açtı.

Bangladeş

Öğrenciler, ABD ve Avrupa'daki üniversitelerde devam eden Filistin yanlısı gösterilerle dayanışma kapsamında, sıkı güvenlik tedbirleri altında başkentteki ABD'nin misyonuna yürüdü.

Dakka Büyükelçiliği yakınlarında bir araya gelen yüzlerce öğrenci, "Soykırımı Durdurun" ve "Özgür Filistin" sloganları attı.

Öğrenciler, işgal rejiminin Filistin'deki saldırılarına dikkatin çekilmesi çağrısı yaparken "Bugün kaç çocuk öldüreceksiniz? Hey, (Joe) Biden ne diyorsun?" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a seslenen grup, "Saklanamazsınız. Sizi soykırımla suçluyoruz." şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Gösteri, polis ve özel birliklerin engel olmasıyla ABD'nin Dakka Büyükelçiliği yakınlarında sona erdi.

ABD'nin desteği olmadan siyonist rejimin saldırıları devam edemez!

Gösterinin organizatörlerinden Moshiur Rahman, AA muhabirine, ABD'nin desteği olmadan  işgal rejiminin saldırılarına devam edemeyeceğini söyledi.

Rahman, "Bu soykırımdan onlar (ABD) sorumludur. Bu nedenle İsrail'e verdikleri desteği kesmelerini istemek için bu programı düzenledik." dedi.

Gösteriye katılan insan hakları aktivisti Rahnuma Ahmed ise ABD'nin işgal rejimine sadece askeri ve mali yardımla birlikte Batı dünyasındaki medyanın işgal rejiminin zulmüne "taraflı ve gerçek dışı bir şekilde yer vermesini" sağladığını da iddia etti.

Ahmed, "Ancak ikiyüzlülükleri şimdi ortaya çıktı. Kendi üniversitelerindeki öğrenciler soykırıma karşı seslerini yükselttikleri için hapse atıldılar." değerlendirmesinde bulundu.

Bangladeş'teki bazı üniversitelerde öğrenciler, pazar günü de kampüslerde yaptıkları yürüyüşlerde Gazze'deki "soykırımın" durdurulması çağrısında bulunmuştu.

Öte yandan son günlerde, komşu Hindistan'ın çeşitli bölgeleri de Filistin'e destek gösterilerine sahne oldu.

Hindistan Öğrenci Federasyonu üyeleri 7 Mayıs'ta güneydeki Tamil Nadu eyaletinin başkenti Chennai'de Washington'un işgal rejimine verdiği desteği kınamak üzere ABD Konsolosluğuna doğru yürümek isterken gözaltına alındı.

Malezya, Endonezya ve Japonya'da da Filistin'e destek gösterileri düzenlenirken Avustralya'daki öğrenciler siyonist rejim ile ticari ilişkileri kesme yönünde baskı yapmaya devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir