• DOLAR 32.204
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2519.669
  • ...
Şanlıurfalılar: Gazze meselesi gündemden düşürülmek isteniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7 Ekim tarihinde başlayan "Aksa Tufanı" operasyonundan sonra Gazze'de kadın ve çocuk başta olmak üzere yaklaşık 25 bin insanı şehit eden işgalci siyonistlerin soykırımı devam ediyor.

Dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle soykırımın bir an önce sona ermesi için yapılan gösteri ve tepkiler de sürüyor.

Gazze'deki soykırımın unutulması için suni gündemlerin oluşturulduğunu belirten Şanlıurfalılar, Gazze'yi hiçbir zaman gündemlerinden çıkarmayacaklarını vurguladı.

"En büyük darbe onların malını boykot etmektir"

Abdurrezzak Demircan

Boykota dikkat çeken Abdurrezzak Demircan, "Gazze ümmetin şanı, şerefidir. Gazze, ümmetin yeniden dirilişine sebep olan bir savaşın içerisindedir. Siyonistler bugün çocuk katletmektedirler. Beşikteki bebekleri katletmektedirler. Siyonist asker '12 yaşındaki kızı öldürdüm, içim soğusun diye bir bebek arıyorum' diyor. Böyle bir düşmanla karşı karşıyayız. Gücümüz yetmiyor, oraya ulaşamıyoruz fakat siyonistlere en büyük darbe onların malını boykot etmektir. Siyonistlerin parasını elinden almaktır. Siyonist korkaktır. Siyonist sadece bombalıyor, çocuk katlediyor. Siyonist karşı karşıya savaşamaz. Boykota önem verelim. Bazıları 'boykottan ne çıkar' diyor ama boykottan çok şey çıkar. Eğer bugün bir israil patentli malı alıp evinize koyarsanız yarın bombalar sizin çocuklarınızın başına da düşecektir. Boykot siyonistlerin ölümüdür." dedi.

"Gazze farklı farklı suni gündemlerle düşürülmeye çalışılıyor"

Ahmet Tabak

Gazze meselesinin gündemden düşürülmek istendiğini vurgulayan Ahmet Tabak, "Gazze'de bir katliam var. Filistin'de Gazze'de israil tarafından bir soykırım var. Yaşananı eskiden Müslümanlar dile getiriyordu ama elhamdülillah bugün bütün dünya âlem biliyor ki Gazze'de büyük bir soykırım var. Batıda dahi olmak üzere artık herkes bunun bilincinde. Gel görelim ki zulüm devam ediyor ama Gazze meselesi de gündemden düşürülmek isteniyor. Bir ara futbol meselesi vardı; oynanacak oynanmayacak şeklinde gündemden düşürülmeye çalışıldı. Farklı farklı suni gündemlerle düşürülmeye çalışılıyor. Müslümanın yapması gereken şey her zaman Gazze'yi diri tutmaktır. Gazze'deki mazlum halka sahip çıkmaktır." ifadelerini kullandı.

"Suni gündemler oluşturuyorlar"

Mehmet Çiftçi

Gazze'nin sürekli gündemde kalması için çaba sarf edeceklerini belirten Mehmet Çiftçi, "100 günden fazladır Gazze'de insanlar 24 saat işkence, savaş altında. Aç susuzdurlar, gıda girişine dahi izin verilmiyor. Biz de acizane elimizden bir şey gelmiyor, dua ediyoruz. Gazze için düzenlenen etkinliklere katılıyoruz. Sürekli gündemde tutmak için, savaşa son verilmesi ümidiyle toplanıyoruz. Suni gündemler oluşturuyorlar. Spor, saldırılar, başka yerde savaş gibi şeyler yapılarak sırf Gazze unutulsun diye çaba var. Biz de unutmamaya çalışacağız. Sürekli gündem yapmaya çalışacağız." dedi.

"Bir elin nesi var; iki elin sesi var"

Mehmet Polat

Toplumun Gazze konusunda duyarlı olması gerektiğini ifade eden Mehmet Polat, "Halk olarak biraz daha bilinçli, duyarlı olarak hareket edersek neyin suni neyin gerçek olduğunu çözebiliriz. Toplum olarak çok lakayt olaylara kayıt kaldığımızda siyonistler de cesaret alıyor. Gazze'de yaşanan kıyımdır. Toplumu yok etmek için başlanan 1945'den bu yana gelen bir hadisedir. Toplumumuzun, bireylerin biraz daha duyarlı, el ele olması gerekiyor. Bir elin nesi var; iki elin sesi var. Toplum olarak çok gerideyiz, birbirimize sahip çıkmıyoruz. Siyonistler kadar birbirimize sahip çıkarsak dünyaya hâkim oluruz. Hiç kimse de Müslümanlara eziyet ve zulüm edemez." şeklinde konuştu.

"Mücadelemizden geri adım atmayacağız"

Mücahit Cihangir

Mücahit Cihangir ise, "Gazze'de yaşananları unutulmasını sağlamaya çalışıyorlar. Biz yaşananları unutturmayacağız. Sonuna kadar onlara destek olacağız. Mücadelemizden geri adım atmayacağız. Gazze için her türlü eylemde bulunacağız. Dualarımız onlarladır." diye konuştu.

"Allah israili kahru perişan etsin"

Maksut Badıllı

Maksut Badıllı da Gazze için dua ederek, "Müslüman kardeşlerimize, bütün Müslümanların Allah yardımcısı olsun. Filistin'e hakaret ediyorlar. Biz de tahammül edemiyoruz. Biz Allah'a havale etmişiz. Allah israili kahru perişan etsin." dedi.

"Gazze için her zaman 5 vakit namazda dua ediyorum"

Mahmut Taşkıran

Mahmut Taşkıran ise, "Gazze'de çocuklar, kadınlar, yaşlılar hepsi bombalar altında katlediliyor. Müslümanlar uykuda. Gazze için her zaman 5 vakit namazda dua ediyorum. Allah israili, ABD'yi kahretsin. Helak olsunlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir