• DOLAR 32.371
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2395.773
  • ...
"Sürekli Gazze'yi gündemde tutacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Muş İl Başkanlığı tarafında Gazze'ye destek amacıyla basın açıklaması yaptı. Belediye Meydanı'nda düzenlenen basın açıklaması Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklaması öncesi toplanan kalabalığa hitap eden HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, en önemli gündemlerinin Gazze olduğunu belirtti.

Gazze'yi gündemden düşürülmesine izin vermeyeceklerini belirten Çağlayan, "Merkez, ilçe ve beldelerimizde her hafta iki etkinlik olacak şekilde programlar düzenleyeceğiz. Filistin davası, bütün Müslümanları ilgilendiren bir davadır. Bu savaş HAMAS ile işgal rejimi arasında değil, Hak ile batılın arasında olan bir savaştır. Gazze'nin, seçimlerin gölgesinde kalmasına izin vermeyeceğiz. Sürekli gündemde tutacağız. Halkımızın da bu konuda hassasiyet göstereceğini umuyoruz." dedi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Refik Demir, "… O sabredenleri müjdele. Onlar ki başlarına bir musibet geldiği zaman, 'biz Allah'a aidiz ve sonunda ona döneceğiz derler.'" ayetini hatırlattı.

7 Ekim "Aksa Tufanı" Filistin halkının siyonist işgalcileri kendi topraklarından çıkarma operasyonu olduğunu belirten Demir, "Bu operasyon ile Mossad başta olmak üzere, iç içe geçmiş batı ve doğu merkezli istihbarat ağları ile devlet aygıtları tarihi bir hezimet yaşamıştır. siyonist çetenin yenilmezlik algısı yerle yeksan olmuş, tüm sihir ve büyüleri bozulmuştur. Filistin halkının bağrından çıkmış ve tarihin tanıklık edebileceği müstesna bir kahramanlık, cesaret ve savaş örneği ve taktiği ortaya koyan Filistin direnişi; insanlık tarihinin en meşru ve en haklı direniş destanlarından birini yazmıştır." dedi.

"Direniş kahramanlarına karşı büyük hezimet ve yenilgiyi tadan siyonistler, bunun hıncını sivil ve savunmasız insanlardan çıkarmaktadır." diyen Demir, "Gazze'de kardeşlerimizin üzerine siyonist çetelerce bombalar yağmakta, evleri yıkılmaktadır. siyonsit işgal rejiminin saldırılarından dolayı çocuk, kadın, yaşlı ve savunmasız masum sivil insan yerinden edilmiş durumdadır. Başta Gazze olmak üzere, Kudüs'te ve Filistin'in diğer şehirlerinde kardeşlerimiz zulüm, baskı, alıkonulma ve soykırıma maruz kalmaktadır. Filistin'deki demografiyi değiştirmeye devam eden siyonist haramiler, Yahudileştirme ve siyonistleştirme politikasıyla, oradaki çapulcu ve gaspçı sözde yerleşimci adı altında Yahudi çetelerini silahlandırarak adeta terör estirmektedir. İnsanlığını yitirmemiş tüm dünya halkları bu zulme karşı meydanlara akın ederken, ne yazık ki başta Müslüman liderler olmak üzere dünya liderleri bu zulme seyirci kalmaktadırlar." ifadesini kullandı.

Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak Kudüs özgürlüğüne kavuşana kadar, Gazzeli kardeşlerinin yanında yer almaya devam edeceklerinin altını çizen Demir, şunları söyledi:

"Çete başı Netanyahu ve mağlup siyonist terör şebekesi, Filistinli kardeşlerimize yönelik 100 günü aşan saldırılarında istediğini başaramadı. Direniş kahramanları tüm dünya istikbarına karşı Allah'a dayanarak, yenilmez denilen orduları alaşağı etmeye devam etmektedir. Direniş kahramanları asrımızın Selahaddin-i Eyyubileri olmuşlardır. Tarihe altın harflerle yerlerini alacak olan bu kahraman mücahitler, siyonistleri denize döküp hezimete uğratacaklardır inşallah. Tüm İslam ülkeleri, Yemen'in Amerika'ya ve siyonist çetelere karşı yapmış olduğu izzetli duruşu desteklemelidirler. Yemen'in siyonist israil'e yardım taşıyan gemileri vurması ve Amerika deniz üslerine operasyon gerçekleştirmesi İslam ülkeleri arasında ittifak vesilesi olmalıdır. Son zamanlarda küresel emperyalistlerin hile ve entrikaları ile başta İran, Arap ve Pakistan ülkelerinde olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan çatışma ve gerilimlerin hiçbir İslam ülkesine faydası olmayacağı gibi, Filistin davasına ve Gazze'deki Müslümanların direnişine zarar verecektir. Asıl düşman ABD, israil ve küresel emperyalizmdir. siyonistlerin Gazze'ye yönelik işgaline; siyasi, diplomatik ve askeri destek veren Amerika'nın üsleri maalesef İslam ülkelerinde halen faaliyetlerine devam etmektedir. Her Müslüman ülke kendi topraklarında faaliyetlerini sürdüren ve Mossad terör şebekesine hizmet eden bu üsleri kapatmalıdır. Müslüman liderler bir araya gelerek, bu üsleri kapatmak için elbirliğiyle çözüm odaklı bir irade ortaya atarak hareket etmelidirler. Müslüman ülke liderleri başta olmak üzere tüm vicdan sahipleri liderlere sesleniyoruz; siyonistlerin soykırım suçunu durdurmak için harekete geçme zamanıdır."

Program Molla İzzettin Kutlu'nun yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir