• DOLAR 32.244
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2461.5
  • ...
 Üniversitelilerden Suriye ve Mısır`daki Katliamlara Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

İSTANBUL - Marmara Üniversitesi`nde okuyan öğrenciler `Mısır ve Suriye Direnişini Destekliyoruz` sloganıyla Marmara Üniversitesi Merkez(Göztepe) Kampüsü önünde çok sayıda öğrencinin katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması İbrahim Halil Yıldırım`ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

SİSİ HER ŞEYDEN ÖNCE BİR YALANCIDIR
Basın açıklamasına katılan Mısırlı ve aynı zamanda İhvan-ı Müslimin`in hareketine bağlı gazetecilerden Tamir Sultan yaptığı kısa konuşmasında Sisi`nin her şeyden önce bir yalancı olduğunu söyledi. Sultan; "Sisi yönetime el koymadan önce hiç kimsenin kılına bile zarar verilmeyeceğini ve Rabia Meydanı`nın silahlarla dolu olduğunu söylemişti ancak Sisi başa gelir gelmez elini masum insanların kanıyla kirletti ve Rabia Meydanı`nda silah diye şehit olan mazlumların Kur`an`larını topladı" diye konuştu.

ÇOCUKLARI BİLE ZİNDANLARA ATIYORLAR
Ülkeye refahı getireceğini söylen Katil Sisi`nin ülkeye kaostan başka hiçbir şeyi getirmediğini söyleyen Sultan; "Rabia işareti yapan küçücük çocukları bile zindana atan bir zihniyet nasıl refah getirebilir?" diye konuştu. Son olarak Türkiye halkını ve idarecilerini, Mısırlı Müslümanlara yapılan zulümlere karşı gösterdikleri dik duruşlarından dolayı teşekkür ettiklerini söyledi. Program okunan basın açıklaması ve atılan sloganlarla sona erdi. (Selman Talayhan / İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir