• DOLAR 32.221
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2507.26
  • ...
Taşeron işçileri merakla bu haberi bekliyor! Taşeron işçilerine kadro çıkacak mı? Çalışma kimleri kapsıyor? İşte ayrıntılar...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz aylarda 90 bin taşeron işçiye kadro verilmesini öngören düzenlemede çalışmanın yapılacağı ifade edilirken gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının takvimine çevrildi. Taşeron işçilerine kadro çıkacak mı? Çalışma kimleri kapsıyor? İşte ayrıntılar...
 
Taşeron işçilerine kadro çıkacak mı?

Yaklaşık 90 bin taşeron işçiye kadro verilmesi planlanıyor ve bu çalışmaların ne zaman Meclis'e sunulacağı merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, takviminde öncelikli olarak memur ve emekli maaşı artışlarını ele aldıktan sonra, taşeron işçilere kadro düzenlemesi konusuna odaklanmayı planlıyor. Konuyla ilgili olarak Bakan Vedat Işıkhan'dan bir açıklama bekleniyor.

GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO YASALAŞTI!

Geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ÇALIŞMANIN BÜYÜK KISMINI TAMAMLANDI

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin taşerona kadro çalışmasına ilişkin olarak "Kamudaki taşeronları planladık. Önümüzde dosyamız duruyor. Çalışmanın büyük kısmını tamamladık. Seçimden sonraya kalır diye düşünüyorum, çözeceğimiz konulardan birisi bu." ifadelerini kullanmıştı.

"TAŞERON İŞÇİLERİN KADRO BEKLENTİSİ DEVAM EDİYOR"

Geçtiğimiz günlerde "Seçimden evvel 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Gündem, geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçmesi" açıklamasında bulunan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT'lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir