• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Binlerce Muşlu "Gazze'ye ışık ol" meşaleli yürüyüşe katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kent Meydan'ında bir araya gelen binlerce kişi, işgal rejiminin abluka altındaki Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği soykırım ve katliama tepki gösterdi.

Filistin direnişine destek veren kalabalık, işgal rejiminin aleyhine sloganlar attı. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan İbrahim Arpa, Gazze'de kadın çocuk binlerce Filistinlinin topluca soykırıma uğradığını belirtti.

Gazze’deki şehitlerin, çocukların ve annelerin acısı yetmezmiş gibi bu hafta bu acılara HAMAS Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri ve arkadaşlarının Beyrut’ta siyonist işgal rejimi tarafından suikast sonucu şehid edilmesine tepki gösteren Arpa, 1948'den bu yana siyonist vahşetin sistematik şekilde devam ettiğini belirtti.

Arpa, "Temeli 1897’de atılan siyonist işgal projesi; yüz yılı aşkın bir süredir Filistin topraklarındaki varlığını son haddine dek genişletmiş ve derinleştirmiş bulunmaktadır. siyonist terör örgütü israil'in Filistin topraklarında gayri meşru bir şekilde inşa ettiği işgal rejiminin ilk icraatı 1948 yılında yaşanan El-Nekbe (Büyük Felaket) olayı olmuştur. Bu olayda da binlerce sivil katledilmiş, on binlercesi yaralanmış ve altı yüz bin kadar Filistinli, topraklarından edilerek mülteci durumuna düşmüştür. siyonist işgal rejiminin, 1948’den bu yana rutin haline getirdiği sivillere ve sivil yaşam alanlarına yönelen sistematik şiddetinin bugün de kesintisiz devam ettiğini görüyoruz." dedi.

Batının desteğini arkasına alan işgal rejiminin saldırılarını pervasızca sürdürdüğünü belirten Arpa, "siyonist işgal rejimi dünya kamuoyunun tepkilerine rağmen 92 gündür Gazze’de katliam ve soykırıma devam etmektedir. Bu vahşet ve soykırım dünyaya özgürlük ve medeniyet satan başta Amerika, İngiltere ve Avrupa ülkeleri olmak üzere küresel güçler tarafından her şekilde desteklenmekte ve himaye edilmektedir. Bundan almış olduğu cesaretle her gün saldırganlığını arttırarak bütün bölgeyi ateşe vermeye çalışmaktadır. siyonist çete Müslümanların yaşadığı tüm coğrafyayı ateşe vermek isteyen bir canavara dönüşmüştür. Derhal durdurulması gerekmektedir. Tüm İslam ülkeleri hükümetlerinin bu soruna kalıcı bir çözüm getirmesi için iş birliği yapması ve tüm imkanlarını seferber etmesi artık kaçınılmaz olmuştur." ifadesini kullandı.

Son olarak İslam ümmetine çağrıda bulunan Arpa, şunları kaydetti:

"Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkeleri, kendilerine ve insanlığa karşı tehdit unsuru olan siyonist işgalci israil ile diplomatik, ekonomik ve askeri ilişkilerini kesmelidir. Yemen halkı ordusuyla birlikte Gazzeli kardeşleri için İslam Kardeşliğinin gereğini yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir. Yemen’in vefalı ve fedakâr halkı barbar batıya karşı yalnız bırakılmamalı ve desteklenmelidir. Bakü-Ceyhan ve Kerkük-Yumurtalık boru hatlarından siyonist işgalci çeteye giden petrol kesilmelidir. Gaz ve petrol sevkiyatları durdurulmalı, hava ve deniz limanları siyonist işgalci israil’e kapatmalıdır. İncirlik ve Kürecik üslerinden siyonist işgale sağlanan destek sonlandırılmalıdır. Başta Türkiye olmak üzere İslam Ülkelerinin vatandaşı olup işgal altındaki Filistin’e giden ve oradaki katliam ve vahşete katılan siyonistler tespit edilmeli, haklarında hukuki süreç başlatılmalı, vatandaşlıktan çıkarılıp, mal varlıklarına el konulmalıdır. siyonistlerin ve destekçilerinin mallarına süresiz bir şekilde boykot uygulamaya devam edilmelidir. Özellikle tüm esnaflarımız siyonizme destek veren firmaların mallarını almamalıdır, satmamalıdır. Malezya’nın siyonist işgal rejiminin ticaret gemilerini limanlarına yanaştırmaması kararını ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nin siyonist işgalci israil’in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği soykırım ve savaş suçları nedeniyle yargılanmak üzere Uluslararası Ceza Mahkemesine başvurma cesaret ve gayretlerini takdirle karşılıyoruz."

Mazlum Uslu'nun yaptığı duanın ardından kalabalık, Kent Meydanı'ndan İmam Şafii Camii'ne kadar meşaleli yürüyüş yaptı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir